Borş din carne de porc ca la Soroca - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş din carne de porc ca la Soroca

Borş din carne de porc ca la Soroca

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g carne de porc sau costiţă de porc, 1 ceapă medie, 1 morcov mediu, 1 sfeclă roşie medie sau mare, 1 varză mică, 4-5 cartofi, 100-150 ml borş acru ţărănesc din tărîţe.

Mod de preparare: Se pune carnea la fiert in apa rece. Se scoate spuma. Dupa ce nu mai apare spuma, se taie ceapa si morcovul maruntel si se pun la fiert. La dorinta, se mai adauga un pic de sare (1/2 lingurita).
Sfecla rosie se da prin razatoarea mare si se prajeste in putin ulei, la foc mic. Se prajeste vreo 5 min, pina incepe a aparea o pojghta crocanta pe sfecla, insa sfecla trebuie sa fie semicruda. Acest proces se numeste unduire.
Cind carnea e aproape gata, se adauga sfecla rosie unduita in cratita cu carnea ferbinda.
Varza se taie felii mici si sa framinta cu sare (1/2 lingurita) intr-un vas si se lasa pe vreo 10 min pina incepe sa iasa sucul din varza. Acest lucru se face pentru a inmuia varza, mai ales cea tare (de import).
Cartofii se curata si sa taie in 4 parti.
Dupa vreo 10 min de cind s-a pus sfecla rosie, se adauga varza si cartofii in cratita.
Se fierbe in continuare pina cind cartofii sint fierti, insa fiti atenti sa nu se desfaca. La acest moment, se adauga, dupa gust, borsul acru taranesc.
Se mai fierbe citeva minute. Se stinge focul, iar cratita se lasa sa stea cu capacul pus pe ea inca vreo 15 minute ca sa se implineasca aroma borsului.
La dorinta, se poate servi cu smintina si patrunjel şi mărar.
Acest bors va avea un gust deosebit daca va fi pregatit la o soba cu foc deschis, ca la tara.
11.143 vizualizări
1.133 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Zarzavat pentru ciorbe (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Ciorbă de viţel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume)
5. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pizza cu parizer, caşcaval şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Ficăţei de pasăre cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Parfe de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tort de clătite cu lebăr (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ouă umplute picante (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Tort Moca garnisit cu migdale (Dulciuri > Torturi)
15. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Tort de cafea (Dulciuri > Torturi)
18. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
19. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)
20. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
21. Conopidă săsească la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ciuperci în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Crochete de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Mâncare în straturi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Salată verde spaniolă (Salate > Salate de legume)
30. Supă cremă de broccoli (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.