Borş din carne de porc ca la Soroca - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş din carne de porc ca la Soroca

Borş din carne de porc ca la Soroca

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g carne de porc sau costiţă de porc, 1 ceapă medie, 1 morcov mediu, 1 sfeclă roşie medie sau mare, 1 varză mică, 4-5 cartofi, 100-150 ml borş acru ţărănesc din tărîţe.

Mod de preparare: Se pune carnea la fiert in apa rece. Se scoate spuma. Dupa ce nu mai apare spuma, se taie ceapa si morcovul maruntel si se pun la fiert. La dorinta, se mai adauga un pic de sare (1/2 lingurita).
Sfecla rosie se da prin razatoarea mare si se prajeste in putin ulei, la foc mic. Se prajeste vreo 5 min, pina incepe a aparea o pojghta crocanta pe sfecla, insa sfecla trebuie sa fie semicruda. Acest proces se numeste unduire.
Cind carnea e aproape gata, se adauga sfecla rosie unduita in cratita cu carnea ferbinda.
Varza se taie felii mici si sa framinta cu sare (1/2 lingurita) intr-un vas si se lasa pe vreo 10 min pina incepe sa iasa sucul din varza. Acest lucru se face pentru a inmuia varza, mai ales cea tare (de import).
Cartofii se curata si sa taie in 4 parti.
Dupa vreo 10 min de cind s-a pus sfecla rosie, se adauga varza si cartofii in cratita.
Se fierbe in continuare pina cind cartofii sint fierti, insa fiti atenti sa nu se desfaca. La acest moment, se adauga, dupa gust, borsul acru taranesc.
Se mai fierbe citeva minute. Se stinge focul, iar cratita se lasa sa stea cu capacul pus pe ea inca vreo 15 minute ca sa se implineasca aroma borsului.
La dorinta, se poate servi cu smintina si patrunjel şi mărar.
Acest bors va avea un gust deosebit daca va fi pregatit la o soba cu foc deschis, ca la tara.
11.097 vizualizări
1.121 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă pescărească (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Friptură la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de cartofi cu mazăre (Salate > Salate de legume)
4. Merlan cu şvaiţer (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
7. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
9. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Tocăniţă călugărească (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Peşte cu salată de fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Gogoşi americane (Dulciuri > Gogoşi)
14. Pui cu şuncă şi unt de sardele (Mâncăruri > Fripturi)
15. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Salată de orez cu ton şi dovleac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
19. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Raţă la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
22. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Salată cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
24. Musaca grecească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Salată de ton (III) (Salate > Salate cu peşte)
26. Melcişori cu nucă (Dulciuri > Prăjituri)
27. Lipii cu fasole picantă (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Salată de fructe de iarnă (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Insulă plutitoare (Dulciuri > Prăjituri)
30. Pulpă de porc umplută (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.