Borş din carne de porc ca la Soroca - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş din carne de porc ca la Soroca

Borş din carne de porc ca la Soroca

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g carne de porc sau costiţă de porc, 1 ceapă medie, 1 morcov mediu, 1 sfeclă roşie medie sau mare, 1 varză mică, 4-5 cartofi, 100-150 ml borş acru ţărănesc din tărîţe.

Mod de preparare: Se pune carnea la fiert in apa rece. Se scoate spuma. Dupa ce nu mai apare spuma, se taie ceapa si morcovul maruntel si se pun la fiert. La dorinta, se mai adauga un pic de sare (1/2 lingurita).
Sfecla rosie se da prin razatoarea mare si se prajeste in putin ulei, la foc mic. Se prajeste vreo 5 min, pina incepe a aparea o pojghta crocanta pe sfecla, insa sfecla trebuie sa fie semicruda. Acest proces se numeste unduire.
Cind carnea e aproape gata, se adauga sfecla rosie unduita in cratita cu carnea ferbinda.
Varza se taie felii mici si sa framinta cu sare (1/2 lingurita) intr-un vas si se lasa pe vreo 10 min pina incepe sa iasa sucul din varza. Acest lucru se face pentru a inmuia varza, mai ales cea tare (de import).
Cartofii se curata si sa taie in 4 parti.
Dupa vreo 10 min de cind s-a pus sfecla rosie, se adauga varza si cartofii in cratita.
Se fierbe in continuare pina cind cartofii sint fierti, insa fiti atenti sa nu se desfaca. La acest moment, se adauga, dupa gust, borsul acru taranesc.
Se mai fierbe citeva minute. Se stinge focul, iar cratita se lasa sa stea cu capacul pus pe ea inca vreo 15 minute ca sa se implineasca aroma borsului.
La dorinta, se poate servi cu smintina si patrunjel şi mărar.
Acest bors va avea un gust deosebit daca va fi pregatit la o soba cu foc deschis, ca la tara.
11.057 vizualizări
1.115 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Clătite cu patru feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Supă ardelenească de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. File de peşte cu castraveţi şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Omletă cu raci sau cu langustă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Sufleu de ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Chişcă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Risotto cu urzici (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
11. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Parfe cu cacao (II) (Dulciuri > Îngheţate)
13. Zacuscă de conopidă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
15. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)
16. Supă de mazăre cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi)
23. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Muşchi de porc în aluat (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Papră moldovenească (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Piept de curcan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
30. Piept de curcan cu muştar şi portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.