Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.110 vizualizări
1.109 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Crochete cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Carne de vînat în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
6. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
11. Chec de carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Castraveţi muraţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Vinete cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Borş rusesc cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Borş cu slănină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Ghiveci cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Papricaş cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Plăcintă dobrogeană cu carne de oaie (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.