Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.073 vizualizări
1.097 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spanac cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Gutui cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Borş de ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Borş de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Borş de iepure (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Tocană din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
14. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Ciorbă de bulion cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Borş de fasole boabe cu mărar  (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Borş rusesc cu şuncă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Arpagic cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ruladă de carne cu ouă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Borş de crap cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.