Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.149 vizualizări
1.121 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Supă de mazăre cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Borş de fasole boabe cu mărar  (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Piroşti cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Supă de gulii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Borş de dovlecei umpluţi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Chifteluţe cu carne de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ciorbă de carne de porc a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Borş de sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.