Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei |
Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 6 Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare. Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.416 vizualizări
Versiunea printabilă1.016 tipăriri 11 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume) 2. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte) 3. Şalău cu cremă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Saramură de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Salată de peşte Primăvara (Salate > Salate cu peşte) 6. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 7. Tort simplu (Dulciuri > Torturi) 8. Sirop cu alcool cu diferite fructe (Băuturi > Siropuri) 9. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne) 10. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 11. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 12. Supă de varză cu smântână şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi) 14. Supă de salată verde cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă) 16. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 17. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume) 18. Supă de portocale şi morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă) 20. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Tartă de varză acră cu praz şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne) 22. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume) 24. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 25. Tort cu prune şi frişcă (Dulciuri > Torturi) 26. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 27. Muşchi de vacă cu sote de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi) 30. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |