Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.463 vizualizări
1.027 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Tocană sârbească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
7. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)
9. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
10. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Papanaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Mazăre cu piper şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Borş de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
22. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
25. Sandviciuri cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
26. Borş de mînzat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
28. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.