Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.501 vizualizări
1.043 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Tagliatelle cu şuncă, broccoli şi smântână dulce (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
5. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
6. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
8. Prăjitură cu alune şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
9. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Salam dietetic (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Saramură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
16. Muşchi de vacă la cuptor (I) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Terină de şalău cu surimi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Supă de varză cu smântână şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
26. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.