Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
9.766 vizualizări
1.140 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Pizza din mămăligă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Borş de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Borş de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Vrabioară de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
14. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
15. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Budincă de tăiţei cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Tort cu fructe Daniela (Dulciuri > Torturi)
21. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Pasteta din creier crud (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Borş de perişoare cu carne de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Legume cu anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ornamente din zahăr (Dulciuri > Ornamente torturi)
29. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Budincă de varză acră cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.