Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume |
Borş moldovenesc din legume
Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.
Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
9.730 vizualizări
Versiunea printabilă1.133 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Borş de crap rapid (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 2. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 3. Budincă de conopidă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume) 4. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte) 5. Cârnaţi proaspeţi din carne de oaie (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă) 6. Muşchi cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 8. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 9. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză) 10. Budincă de praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 11. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 12. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume) 13. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 15. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 16. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 17. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 18. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci) 19. Quemone din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 20. Budincă de griş (Dulciuri > Budinci) 21. Legume gratinate cu paste (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne) 24. Rasol din cap de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Borş de ştevie cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 26. Budincă de vanilie (Dulciuri > Budinci) 27. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Borş oltenesc cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 29. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 30. Borş de lobodă cu usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) |