Borş moldovenesc din legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc din legume

Borş moldovenesc din legume

Reţetă tradiţională din România
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel, sare, borş după gust.

Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
9.804 vizualizări
1.154 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş ardelenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă de legume şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Tortilla cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
6. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ficăţei prăjiţi cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
9. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Mâncare orientală din carne de vânat (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
11. Chiftele din surimi cu porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Coşuleţe din portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Legume cu anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Triunghiuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
19. Borş de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Crap rasol cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Chiftele din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
24. Supă de legume combinate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
28. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Budincă de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.