Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.012 vizualizări
1.036 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de ciuperci cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Borş de fasole boabe cu mărar  (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Mâncărică de ciuperci cu ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Ciulama de ciuperci ca la Putna (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Borş rusesc cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Sarmale cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ciuperci cu usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Iepure cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ciuperci cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pastă de maioneză cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Salată de ciuperci cu legume şi maioneză (Salate > Salate de legume)
13. Ciuperci greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Borş de dovlecei cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Borş de lobodă cu usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată cu surimi şi ciuperci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Borş de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Ciuperci umplute (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Borş de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.