Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
5.986 vizualizări
1.029 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Borş cu perişoare de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ciuperci surpriză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Biftec la grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
9. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Crochete de covrigei cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
12. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Frigărui pe grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
18. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Borş de ştevie cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Broccoli cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
22. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ciuperci cu usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Chec aperitiv cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.