Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.040 vizualizări
1.047 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Broccoli cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Şuncă umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Borş rusesc cu şuncă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Borş de sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
14. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
15. Ciuperci umplute cu slănină (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Chefal cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Muşchi de vacă cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
20. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Ciuperci cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Borş de ciuperci cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.