Borş ucrainean cu slănină - reţetă tradiţională din Ucraina - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ucraina » Borş ucrainean cu slănină

Borş ucrainean cu slănină

Reţetă tradiţională din Ucraina
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne, 400 g varza, 400 g cartofi, 250 g sfecla rosie, 2-3 rosii sau 1/2 pahar bulion de rosii, 1/2 pahar smintina, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1 ceapa, 20 g slanina, 1 lingura unt prospat, enibahar, piper, foi de dafin, 1/2 l bors.

Mod de preparare: Se prepara o supa de carne si se strecoara. Morcovul, patrunjelul si sfecla se taie pai. Sfecla se fierbe inabusit 20-30 minute, apoi se adauga grasime, bulion de rosii, bors si supa de carne. Zarzavatul si ceapa se prajesc usor cu unt, se amesteca cu faina si se mai prajesc putin, se subtiaza apoi cu supa de carne si se lasa sa dea citeva clocote. In supa de carne preparata pentru bors se pun cartofi taiati in cuburi, varza taiata mare, sfecla rosie inabusita, sare si se fierbe totul 10-15 minute. Se adauga apoi zarzavatul prajit cu faina, foi de dafin, piper, enibahar si se fierbe pina cind cartofii si varza sint gata. Cind borsul este gata, se pune slanina frecata cu usturoi, se adauga rosii taiate felii si se mai lasa sa dea un clocot la foc iute, dupa care se lasa sa stea 15-20 minute. Se adauga borsul, se drege cu smintina si se presara cu patrunjel verde taiat marunt.
6.981 vizualizări
1.072 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de lobodă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Borş rusesc cu dafin (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Borş de pui cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Borş de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Borş de tărîţe pentru acrit (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Borş de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Borş de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Borş de iepure (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Borş de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Borş rusesc cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Borş de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Borş de ştiucă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Borş de fasole verde cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Supă ţărănească cu slănină afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Borş ucrainean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Borş de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
27. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Borş Paradis (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.