Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ucraina » Borş ucrainean cu slănină |
Borş ucrainean cu slănină
Reţetă tradiţională din Ucraina
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 500 g carne, 400 g varza, 400 g cartofi, 250 g sfecla rosie, 2-3 rosii sau 1/2 pahar bulion de rosii, 1/2 pahar smintina, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1 ceapa, 20 g slanina, 1 lingura unt prospat, enibahar, piper, foi de dafin, 1/2 l bors. Mod de preparare: Se prepara o supa de carne si se strecoara. Morcovul, patrunjelul si sfecla se taie pai. Sfecla se fierbe inabusit 20-30 minute, apoi se adauga grasime, bulion de rosii, bors si supa de carne. Zarzavatul si ceapa se prajesc usor cu unt, se amesteca cu faina si se mai prajesc putin, se subtiaza apoi cu supa de carne si se lasa sa dea citeva clocote. In supa de carne preparata pentru bors se pun cartofi taiati in cuburi, varza taiata mare, sfecla rosie inabusita, sare si se fierbe totul 10-15 minute. Se adauga apoi zarzavatul prajit cu faina, foi de dafin, piper, enibahar si se fierbe pina cind cartofii si varza sint gata. Cind borsul este gata, se pune slanina frecata cu usturoi, se adauga rosii taiate felii si se mai lasa sa dea un clocot la foc iute, dupa care se lasa sa stea 15-20 minute. Se adauga borsul, se drege cu smintina si se presara cu patrunjel verde taiat marunt.
6.929 vizualizări
Versiunea printabilă1.055 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 2. Borş moldovenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 3. Borş rusesc cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 4. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 5. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 6. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 7. Borş rusesc cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 8. Borş de tărîţe pentru acrit (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 9. Borş de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 10. Borş de iepure (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 11. Borş oltenesc cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 12. Cremă de mazăre cu slănină prăjită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Borş cu slănină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 14. Borş Paradis (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 15. Borş ardelenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 16. Borş de legume (zarzavat) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 17. Borş de sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 18. Borş rusesc cu dafin (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 19. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 20. Borş de varză cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 21. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 22. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 23. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 24. Borş de peşte (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 25. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 27. Borş de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 28. Borş de ciuperci cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 29. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 30. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) |