Borş ucrainean cu slănină - reţetă tradiţională din Ucraina - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ucraina » Borş ucrainean cu slănină

Borş ucrainean cu slănină

Reţetă tradiţională din Ucraina
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne, 400 g varza, 400 g cartofi, 250 g sfecla rosie, 2-3 rosii sau 1/2 pahar bulion de rosii, 1/2 pahar smintina, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1 ceapa, 20 g slanina, 1 lingura unt prospat, enibahar, piper, foi de dafin, 1/2 l bors.

Mod de preparare: Se prepara o supa de carne si se strecoara. Morcovul, patrunjelul si sfecla se taie pai. Sfecla se fierbe inabusit 20-30 minute, apoi se adauga grasime, bulion de rosii, bors si supa de carne. Zarzavatul si ceapa se prajesc usor cu unt, se amesteca cu faina si se mai prajesc putin, se subtiaza apoi cu supa de carne si se lasa sa dea citeva clocote. In supa de carne preparata pentru bors se pun cartofi taiati in cuburi, varza taiata mare, sfecla rosie inabusita, sare si se fierbe totul 10-15 minute. Se adauga apoi zarzavatul prajit cu faina, foi de dafin, piper, enibahar si se fierbe pina cind cartofii si varza sint gata. Cind borsul este gata, se pune slanina frecata cu usturoi, se adauga rosii taiate felii si se mai lasa sa dea un clocot la foc iute, dupa care se lasa sa stea 15-20 minute. Se adauga borsul, se drege cu smintina si se presara cu patrunjel verde taiat marunt.
7.009 vizualizări
1.082 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de urzici cu boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Borş ţărănesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Borş de lobodă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Borş de lobodă cu usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Borş de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
13. Borş de mînzat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Borş de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Borş de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Borş de iepure (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Borş de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Borş de iepure vînat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Borş rusesc cu dafin (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Topirea slăninii (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
26. Borş de legume (zarzavat) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Borş de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Borş de găină cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.