Brânză telemea la cuptor - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Brânză telemea la cuptor

Brânză telemea la cuptor

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g telemea, 2 rosii mijlocii, 1 ceapa, 4 ardei iuti murati, 4 ramurele de cimbru, 4 linguri de untdelemn, piper.

Mod de preparare: Se ia o hartie de aluminiu (alufolie) si se taie in patru. Se taie si telemeaua in 4 felii, si se aseaza fiecare din ele pe cate una din bucatile de hartie de aluminiu (sau pergament). Se spala rosiile, se curata, se taie pe lat, in felii. Se curata ceapa si se taie pe lat, in inele. Se pun pe feliile de branza mai intai rosiile, apoi ceapa, la urma cate un mic ardei iute murat. Se ung cu ulei, se pipereaza, se presara cimbrul faramitat. Se aduna colturile alufoliei in forma de pachetele si se pun pe o tava, care se baga in cuptor (treapta 3). Se lasa sa se coaca 25 de minute.
7.079 vizualizări
1.085 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de broccoli (Salate > Salate de legume)
2. Doradă la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Clătite cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată asortată de primăvară (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pui umplut la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Ridichi umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
12. Varză acră orientală (Conserve din legume, murături > Murături simple)
13. Flanuri cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
16. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
18. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
19. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
20. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată de fasole verde grasă (Salate > Salate de legume)
22. Rondele de mămăligă caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
23. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
24. Sufleu de mămăliguţă (Mâncăruri > Preparate din mălai)
25. Păstrăvi a la Grenoble (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
27. Bucatini alla matriciana (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume)
29. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Spinare de batal la grătar (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.