Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci)

Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci)

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 100 g unt, 100 g ciocolata amaruie (cu 70% cacao), 300 g zahar, 1 varf de cutit sare, 1 fiola esenta de vanilie, 3 oua mari, 125 g faina, 2 linguri cacao (25 g), 100 g miez de nuca.
Pentru glazura: 7 linguri frisca, 100 g ciocolata amaruie.

Mod de preparare: Se pun la topit untul si ciocolata. Se pune untul intr-o cratita mijlocie si se lasa sa se topeasca la foc slab, amestecand intruna cu o lingura de lemn. Ciocolata se rupe bucatele, se introduce in unt si se lasa si ea sa se topeasca, amestecand in continuare.
Se adauga zaharul. Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se ia cratita de pe foc, se incorporeaza zaharul, sarea si esenta de vanilie si se amesteca bine.
Urmeaza ouale. Se sparg ouale unul cate unul si se introduc in compozitie, amestecand mai departe cu lingura de lemn, pana ce se leaga bine cu restul ingredientelor. Apoi se varsa compozitia intr-un castron.
Se prepara aluatul. Se amesteca faina cu praful de copt, iar miezul de nuca se taie bucatele (mai mari). Compozitia din castron se freaca spuma - circa 1 minut - cu mixerul, dupa care se adauga mai intai miezul de nuca, si apoi amestecul de faina si cacao si se mai freaca aproximativ un minut.
Se pune prajitura in tava. Se tapeteaza o tava dreptunghiulara (circa 28 x 23 cm) cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se intinde in mod egal pe fundul tavii. Se coace circa 30 de minute, se scoate si se lasa sa se raceasca (in tava) aproximativ 15 minute.
Se intinde glazura cu un cutit. Se desprinde prajitura de marginile tavii, se rastoarna si se indeparteaza hartia pentru copt, apoi se intoarce pe partea cealalta si se lasa sa se raceasca. Se unge cu glazura, se tine o ora la rece si se taie in 12 bucati.
Pentru glazura: Se pune frisca pe foc sa dea cateva clocote, se ia cratita de pe foc, se introduce ciocolata si se lasa sa se topeasca.
15.036 vizualizări
1.360 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ruladă cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
4. Salată de castraveţi cu usturoi (Salate > Salate de legume)
5. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
7. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Roşii umplute cu humus (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
10. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Păstrăvi cu piper verde şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Săculeţi cu creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Fasole verde cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
17. Prăjitură cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
18. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
19. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
20. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Soufflé de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
23. Creveţi cu unt şi miez de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Varză creaţă cu pesmet şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume)
28. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.