Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) |
Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci)
Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 100 g unt, 100 g ciocolata amaruie (cu 70% cacao), 300 g zahar, 1 varf de cutit sare, 1 fiola esenta de vanilie, 3 oua mari, 125 g faina, 2 linguri cacao (25 g), 100 g miez de nuca. Pentru glazura: 7 linguri frisca, 100 g ciocolata amaruie. Mod de preparare: Se pun la topit untul si ciocolata. Se pune untul intr-o cratita mijlocie si se lasa sa se topeasca la foc slab, amestecand intruna cu o lingura de lemn. Ciocolata se rupe bucatele, se introduce in unt si se lasa si ea sa se topeasca, amestecand in continuare. Se adauga zaharul. Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se ia cratita de pe foc, se incorporeaza zaharul, sarea si esenta de vanilie si se amesteca bine. Urmeaza ouale. Se sparg ouale unul cate unul si se introduc in compozitie, amestecand mai departe cu lingura de lemn, pana ce se leaga bine cu restul ingredientelor. Apoi se varsa compozitia intr-un castron. Se prepara aluatul. Se amesteca faina cu praful de copt, iar miezul de nuca se taie bucatele (mai mari). Compozitia din castron se freaca spuma - circa 1 minut - cu mixerul, dupa care se adauga mai intai miezul de nuca, si apoi amestecul de faina si cacao si se mai freaca aproximativ un minut. Se pune prajitura in tava. Se tapeteaza o tava dreptunghiulara (circa 28 x 23 cm) cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se intinde in mod egal pe fundul tavii. Se coace circa 30 de minute, se scoate si se lasa sa se raceasca (in tava) aproximativ 15 minute. Se intinde glazura cu un cutit. Se desprinde prajitura de marginile tavii, se rastoarna si se indeparteaza hartia pentru copt, apoi se intoarce pe partea cealalta si se lasa sa se raceasca. Se unge cu glazura, se tine o ora la rece si se taie in 12 bucati. Pentru glazura: Se pune frisca pe foc sa dea cateva clocote, se ia cratita de pe foc, se introduce ciocolata si se lasa sa se topeasca.
14.993 vizualizări
Versiunea printabilă1.348 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Îngheţată de frăguţe şi cappuccino (Dulciuri > Îngheţate) 2. Salată iepurică (Salate > Salate cu ouă) 3. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte) 4. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi) 5. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză) 6. Salată de crab (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 7. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 8. Salată verde ardelenească (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 9. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume) 10. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri) 12. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri) 13. Musaca de oaie cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Pogăcele de jumări cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne) 15. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 16. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Salată Gozva (Salate > Salate de legume) 18. Cuş-cuş cu ton şi roşii uscate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi) 20. Ouă cu pătrunjel şi iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 22. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 23. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) 24. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte) 26. Saramură de peşte cu ardei capia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 27. Crap cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Tartă cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri) 29. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi) 30. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi) |