Bucatini cu dovlecei (carbonara) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Bucatini cu dovlecei (carbonara)

Bucatini cu dovlecei (carbonara)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg dovlecei, 1 ceapă (50 g), 1 ardei iute roşu, 100 g piept de pui sau de curcan tăiat fîşii subţiri, 1 lingură ulei, sare, piper, 400 g bucatini (spaghete scurte), 2 ouă, 60 g caşcaval ras, 1 legătură busuioc (tocat).
Pentru sos: 150 g unt, 2-3 gălbenuşuri, zeama de la o lămîie, sare, piper, 1/4 l apă, 1/8 l lapte.

Mod de preparare: Se spală dovleceii, se îndepărtează capetele şi pe urmă se taie felii subţiri. Ceapa curăţată se taie cubuleţe, iar ardeiul iute - fără seminţe şi nervuri - se toacă mărunt. Fîşiile de piept de pui se taie bucăţele şi se prăjesc în uleiul încins, pînă ce devin crocante. Se scot din tigaie şi se lasă să se scurgă pe hîrtie absorbantă.
Se prăjesc şi dovleceii - circa 5 minute - în grăsimea încinsă, întorcîndu-i pe ambele părţi. Se adaugă ceapa şi ardeiul iute tocat, se rumenesc şi ele circa 3 minute, se sărează şi se piperează.
Se fierb spaghetele al dente în apă cu sare şi se bat uşor ouăle într-o farfurie adîncă.
Se prepară sosul: se topeşte untul pe baia de apă, se adaugă gălbenuşurile amestecînd mereu, apoi sarea, piperul şi zeama de lămîie turnată picătură cu picătură. Se bate sosul cu telul, pînă ce începe să se îngroaşe, se încorporează apa şi laptele şi se mai lasă să se încingă bine, fără să fiarbă.
Se iau 3-4 linguri de sos fierbinte şi se amestecă uşor cu ouăle bătute, după care se toarnă înapoi în sos şi se încorporează caşcavalul ras şi dovleceii prăjiţi.
Se scurg spaghetele, se amestecă imediat cu sosul, cubuleţele de piept de pui şi busuiocul tocat şi se servesc fierbinţi.
6.712 vizualizări
975 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifteluţe de dovlecei cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Chiftele din dovlecei cruzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Clătite cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Dovlecei cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Dovlecei cu şuncă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Tortilla cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Quiche cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Gulaş de porc cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Dovlecei cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Mititei din dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Frittată (omletă) cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Plăcintă din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
19. Borş de dovlecei umpluţi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Dovlecei cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată de paste cu dovlecei (Salate > Salate de legume)
26. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Dovlecei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Supă de dovlecei cu griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.