Bucatini cu dovlecei (carbonara) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Bucatini cu dovlecei (carbonara)

Bucatini cu dovlecei (carbonara)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg dovlecei, 1 ceapă (50 g), 1 ardei iute roşu, 100 g piept de pui sau de curcan tăiat fîşii subţiri, 1 lingură ulei, sare, piper, 400 g bucatini (spaghete scurte), 2 ouă, 60 g caşcaval ras, 1 legătură busuioc (tocat).
Pentru sos: 150 g unt, 2-3 gălbenuşuri, zeama de la o lămîie, sare, piper, 1/4 l apă, 1/8 l lapte.

Mod de preparare: Se spală dovleceii, se îndepărtează capetele şi pe urmă se taie felii subţiri. Ceapa curăţată se taie cubuleţe, iar ardeiul iute - fără seminţe şi nervuri - se toacă mărunt. Fîşiile de piept de pui se taie bucăţele şi se prăjesc în uleiul încins, pînă ce devin crocante. Se scot din tigaie şi se lasă să se scurgă pe hîrtie absorbantă.
Se prăjesc şi dovleceii - circa 5 minute - în grăsimea încinsă, întorcîndu-i pe ambele părţi. Se adaugă ceapa şi ardeiul iute tocat, se rumenesc şi ele circa 3 minute, se sărează şi se piperează.
Se fierb spaghetele al dente în apă cu sare şi se bat uşor ouăle într-o farfurie adîncă.
Se prepară sosul: se topeşte untul pe baia de apă, se adaugă gălbenuşurile amestecînd mereu, apoi sarea, piperul şi zeama de lămîie turnată picătură cu picătură. Se bate sosul cu telul, pînă ce începe să se îngroaşe, se încorporează apa şi laptele şi se mai lasă să se încingă bine, fără să fiarbă.
Se iau 3-4 linguri de sos fierbinte şi se amestecă uşor cu ouăle bătute, după care se toarnă înapoi în sos şi se încorporează caşcavalul ras şi dovleceii prăjiţi.
Se scurg spaghetele, se amestecă imediat cu sosul, cubuleţele de piept de pui şi busuiocul tocat şi se servesc fierbinţi.
6.672 vizualizări
965 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Pârjoale de dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Dovlecei prăjiţi (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Gogoşi cu dovlecei (Dulciuri > Gogoşi)
5. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Dovlecei cu măsline şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Tarte cu dovlecei şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Mititei din dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Dovlecei cu umplutură colorată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Frittată (omletă) cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Borş de dovlecei cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
17. Dovlecei cu şuncă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Cannelloni cu umplutură de dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Salata şefului, cu dovlecei crocanţi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Omletă cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Garnitură de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Dovlecei la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Borş de dovlecei umpluţi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Bucatini alla matriciana (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ciorbă de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.