Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g ceapa, 70 g unt sau margarina, 3 linguri pesmet (mai mare), 1 kg cartofi, piper, grasime pentru forma, 8 fileuri de scrumbie, 1/8 l lapte, 200 g smantana.

Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie rondele si se caleste in 200 g unt incins, timp de 10 minute, la foc slab.
Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii groase de 1/2 cm. Se dau cu un praf de piper si se impart in trei portii.
Se unge o forma de budinca (de 2 l) si pe fundul ei se pune primul strat de cartofi.
Deasupra se aseaza patru fileuri de scrumbii si jumatate din ceapa calita. Urmeaza al doilea strat de cartofi, celelalte scrumbii si restul de ceapa si se termina cu ultimul strat de cartofi.
Laptele si smantana se amesteca, se dau intr-un clocot si se toarna peste cartofi. Untul ramas se imprastie bucatele peste budinca.
Se da la cuptorul incins (180 grade C) si se coace circa 50 de minute, pana ce cartofii absorb tot lichidul. In loc de fileuri de scrumbie, budinca se poate prepara cu fileuri de ansoa.
7.336 vizualizări
1.160 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Cartofi cu ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Cartofi in crustă de ierburi (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Şniţele aburite cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
11. Budincă de franzelă cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
12. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Salată mediteraneană cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
15. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
16. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
20. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
22. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte)
25. Haţegane cu chimen sau rozmarin (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
27. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.