Budincă de mămăligă cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 4 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns tava, 4 fire de praz, 2 catei de usturoi, 1 kg rosii (sau o cutie mare cu rosii decojite - de 840 g), 100 ml vin rosu sec, 1/2 lingurita zahar, sare, piper macinat, 2 fire de busuioc, 50 g cascaval, 50 g telemea proaspata.

Mod de preparare: Se pune zeama de carne pe foc si, cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba incet circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge cu ulei o tava mai mare, se toarna mamaliga in tava (stratul: 1 deget grosime), se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca.
Se curata prazul, se spala, se taie mai intai in 4 (pe lung) si pe urma bucati de 3 cm lungime. Usturoiul curatat se toaca marunt. Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete (zeama care se scurge se pune deoparte).
Se-ncinge bine uleiul intr-o cratita si se calesc prazul si usturoiul, pana ce devin sticloase. Se adauga rosiile cu zeama lor si vinul, se gusta de sare, zahar si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit si fara capac circa 5 minute. La sfarsit se incorporeaza si busuiocul taiat marunt.
Se incinge cuptorul la 225 grade C si se unge cu ulei o forma termorezistenta. Se taie mamaliga dreptunghiuri de 10 cmx5 cm si se amesteca cele doua feluri de branza. Se intinde pe fundul tavii un strat de sos de rosii, se aseaza deasupra un strat de bucati de mamaliga, peste care se toarna din nou sos de rosii si se presara cascaval ras. Se continua in acelasi fel, ultimul strat fiind unul de rosii presarate cu cascaval. Se da mamaliga 30 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste frumos cascavalul si se serveste imediat, eventual cu salata verde.
6.712 vizualizări
1.089 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
2. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
6. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Ouă ochiuri în cuiburi de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ochiuri cu sos alb de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
15. Peşte la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Tăiţei cu sos rece de iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
18. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
20. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
21. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
22. Budincă de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi)
24. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
29. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.