Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Budincă de mămăligă cu sos de roşii |
Budincă de mămăligă cu sos de roşii
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 4 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns tava, 4 fire de praz, 2 catei de usturoi, 1 kg rosii (sau o cutie mare cu rosii decojite - de 840 g), 100 ml vin rosu sec, 1/2 lingurita zahar, sare, piper macinat, 2 fire de busuioc, 50 g cascaval, 50 g telemea proaspata. Mod de preparare: Se pune zeama de carne pe foc si, cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba incet circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge cu ulei o tava mai mare, se toarna mamaliga in tava (stratul: 1 deget grosime), se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca. Se curata prazul, se spala, se taie mai intai in 4 (pe lung) si pe urma bucati de 3 cm lungime. Usturoiul curatat se toaca marunt. Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete (zeama care se scurge se pune deoparte). Se-ncinge bine uleiul intr-o cratita si se calesc prazul si usturoiul, pana ce devin sticloase. Se adauga rosiile cu zeama lor si vinul, se gusta de sare, zahar si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit si fara capac circa 5 minute. La sfarsit se incorporeaza si busuiocul taiat marunt. Se incinge cuptorul la 225 grade C si se unge cu ulei o forma termorezistenta. Se taie mamaliga dreptunghiuri de 10 cmx5 cm si se amesteca cele doua feluri de branza. Se intinde pe fundul tavii un strat de sos de rosii, se aseaza deasupra un strat de bucati de mamaliga, peste care se toarna din nou sos de rosii si se presara cascaval ras. Se continua in acelasi fel, ultimul strat fiind unul de rosii presarate cu cascaval. Se da mamaliga 30 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste frumos cascavalul si se serveste imediat, eventual cu salata verde.
6.773 vizualizări
Versiunea printabilă1.102 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte) 2. Budincă de orez (Dulciuri > Budinci) 3. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 6. Vin de coacăze roşii (Băuturi > Băuturi cu vin) 7. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume) 8. Stavrizi în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă) 10. Mâncare de legume cu sos dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii) 13. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne) 14. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte) 15. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 16. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte) 17. Budincă de creier (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 18. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 20. Sos de cireşe cu brânză de vacă (Dulciuri > Creme) 21. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Mămăligă prăjită cu mâncărică de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe) 26. Budincă din piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 27. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume) 28. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 29. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci) 30. Sos Bigarad (Sosuri > Sosuri cu legume) |