Budincă de mămăligă cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 4 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns tava, 4 fire de praz, 2 catei de usturoi, 1 kg rosii (sau o cutie mare cu rosii decojite - de 840 g), 100 ml vin rosu sec, 1/2 lingurita zahar, sare, piper macinat, 2 fire de busuioc, 50 g cascaval, 50 g telemea proaspata.

Mod de preparare: Se pune zeama de carne pe foc si, cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba incet circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge cu ulei o tava mai mare, se toarna mamaliga in tava (stratul: 1 deget grosime), se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca.
Se curata prazul, se spala, se taie mai intai in 4 (pe lung) si pe urma bucati de 3 cm lungime. Usturoiul curatat se toaca marunt. Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete (zeama care se scurge se pune deoparte).
Se-ncinge bine uleiul intr-o cratita si se calesc prazul si usturoiul, pana ce devin sticloase. Se adauga rosiile cu zeama lor si vinul, se gusta de sare, zahar si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit si fara capac circa 5 minute. La sfarsit se incorporeaza si busuiocul taiat marunt.
Se incinge cuptorul la 225 grade C si se unge cu ulei o forma termorezistenta. Se taie mamaliga dreptunghiuri de 10 cmx5 cm si se amesteca cele doua feluri de branza. Se intinde pe fundul tavii un strat de sos de rosii, se aseaza deasupra un strat de bucati de mamaliga, peste care se toarna din nou sos de rosii si se presara cascaval ras. Se continua in acelasi fel, ultimul strat fiind unul de rosii presarate cu cascaval. Se da mamaliga 30 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste frumos cascavalul si se serveste imediat, eventual cu salata verde.
6.805 vizualizări
1.113 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de franzelă cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Sos muselin (Sosuri > Sosuri albe)
10. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
15. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
18. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
20. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
22. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
24. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci)
25. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume)
27. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Budincă de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.