Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde |
Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde
Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras. Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde. Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine. Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri. Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.113 vizualizări
Versiunea printabilă1.003 tipăriri 5 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Salată de lăptuci cu smântână şi ouă (Salate > Salate de legume) 3. Sufleu de pătlăgele roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Cafea la nisip (Băuturi > Cafele) 5. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă) 6. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri) 7. Sardele marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 9. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume) 10. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 12. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri) 13. Mazăre verde cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Salată de varză şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume) 15. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte) 16. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. File de şalău cu ragu de creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Supă simplă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 20. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 21. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 22. Mazăre cu piper şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Salată de cicoare creaţă cu ou (Salate > Salate cu ouă) 25. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 26. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume) 27. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume) 28. Dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Ceai de Assam (Băuturi > Ceaiuri) 30. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume) |