Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.143 vizualizări
1.013 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
2. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată verde cu smântână şi hrean (Salate > Salate de legume)
4. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Salată de gogoşari copţi (Salate > Salate de legume)
9. Peşte la cuptor cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Ştrudel tirolez cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)
16. Mâncare de pasăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciuperci umplute cu ouă jumări si smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)
24. Iepure cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
26. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Saramură de macrou (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
29. Jumări cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.