Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calamar pane |
Calamar pane
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper. Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea. Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert. Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust. Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti. Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur. Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.
20.543 vizualizări
Versiunea printabilă1.583 tipăriri 24 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi) 3. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Calamar cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi) 7. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi) 8. Ficat pane (Mâncăruri > Fripturi) 9. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi) 10. Conopidă pane (Aperitive > Aperitive cu legume) 11. Creier pane cu sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 12. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză) 13. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi) 14. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi) 15. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi) 17. Calamar cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Găină pane (Mâncăruri > Fripturi) 19. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 20. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 21. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi) 22. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză) 23. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 24. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 27. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi) 28. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi) |