Calamar pane - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calamar pane

Calamar pane

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper.

Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea.
Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert.
Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust.
Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti.
Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur.
Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.
20.593 vizualizări
1.594 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
3. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
7. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
10. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Calamar umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
16. Calamar cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
22. Şniţel pane (Mâncăruri > Fripturi)
23. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
24. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
26. Creier pane cu sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.