Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calamar pane |
Calamar pane
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper. Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea. Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert. Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust. Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti. Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur. Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.
20.474 vizualizări
Versiunea printabilă1.565 tipăriri 24 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 2. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză) 3. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 4. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi) 5. Creier pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 6. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi) 9. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi) 11. Calamar cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Peşte pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi) 15. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi) 16. Găină pane (Mâncăruri > Fripturi) 17. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză) 18. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume) 19. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Calamar cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi) 22. Şniţel pane (Mâncăruri > Fripturi) 23. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi) 24. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi) 25. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Conopidă pane (Aperitive > Aperitive cu legume) 28. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 29. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi) |