Calcan gratinat cu scoici - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Calcan gratinat cu scoici

Calcan gratinat cu scoici

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1,2 kg calcan, 1/2 l vin alb, 1/2 cana smantana, 3 galbenusuri de ou, 1/2 kg scoici, 40 g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb scoicile timp de 7-8 minute, amestecand continuu. Se scot din cochilii dupa ce se racesc. Se pune intr-o tava calcanul, se presara cu sare si piper, foi de dafin si vin alb. Se introduce la cuptor la foc potrivit 30 minute. Se scoate din cuptor si se muta calcanul pe un platou tinut la cald.Se filtreaza sucul rezultate din prepararea pestelui si se pune intr-o cratita pe foc la scazut, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca pana se obtine un sos cremos. La sfarsit se adauga si smantana, amestecand bine. Se acopera calcanul cu acest sos si se orneaza cu scoici decorticate.
Se serveste cu garnitura orez thai.
9.901 vizualizări
1.214 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Macaroane gratinate (reţetă lyoneză) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Friptură gratinată (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sparanghel gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Conopidă gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. File de calcan cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Andive gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
13. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Calcan fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Scoici cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Năut gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Scoici în stil mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Scoici cu vin alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
23. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Linguini cu scoici (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
27. Orez cu scoici (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Varză gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
30. Spaghete de castraveţi gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.