Calcan gratinat cu scoici - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Calcan gratinat cu scoici

Calcan gratinat cu scoici

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1,2 kg calcan, 1/2 l vin alb, 1/2 cana smantana, 3 galbenusuri de ou, 1/2 kg scoici, 40 g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb scoicile timp de 7-8 minute, amestecand continuu. Se scot din cochilii dupa ce se racesc. Se pune intr-o tava calcanul, se presara cu sare si piper, foi de dafin si vin alb. Se introduce la cuptor la foc potrivit 30 minute. Se scoate din cuptor si se muta calcanul pe un platou tinut la cald.Se filtreaza sucul rezultate din prepararea pestelui si se pune intr-o cratita pe foc la scazut, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca pana se obtine un sos cremos. La sfarsit se adauga si smantana, amestecand bine. Se acopera calcanul cu acest sos si se orneaza cu scoici decorticate.
Se serveste cu garnitura orez thai.
9.939 vizualizări
1.226 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Orez cu scoici (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Spaghete de castraveţi gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Friptură gratinată (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Macaroane gratinate (reţetă lyoneză) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Năut gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Legume gratinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. File de calcan cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)
19. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Sparanghel gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Stridii gratinate cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
25. Calcan fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Supă de scoici cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Peşte gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Legume gratinate cu paste (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Scoici Casino (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.