Calcan gratinat cu scoici - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Calcan gratinat cu scoici

Calcan gratinat cu scoici

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1,2 kg calcan, 1/2 l vin alb, 1/2 cana smantana, 3 galbenusuri de ou, 1/2 kg scoici, 40 g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb scoicile timp de 7-8 minute, amestecand continuu. Se scot din cochilii dupa ce se racesc. Se pune intr-o tava calcanul, se presara cu sare si piper, foi de dafin si vin alb. Se introduce la cuptor la foc potrivit 30 minute. Se scoate din cuptor si se muta calcanul pe un platou tinut la cald.Se filtreaza sucul rezultate din prepararea pestelui si se pune intr-o cratita pe foc la scazut, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca pana se obtine un sos cremos. La sfarsit se adauga si smantana, amestecand bine. Se acopera calcanul cu acest sos si se orneaza cu scoici decorticate.
Se serveste cu garnitura orez thai.
9.867 vizualizări
1.208 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Conopidă gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Calcan fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Supă de scoici cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ouă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
13. Rulouri de omletă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Stridii gratinate cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Legume gratinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi)
19. File de calcan cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Macaroane gratinate (reţetă lyoneză) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Scoici Casino (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
24. Scoici în stil mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Orecchiette gratinate cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Andive gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Scoici cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Peşte gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.