Calzone cu legume şi şuncă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper.
Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc.
Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei.
Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă.
Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.369 vizualizări
1.113 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
2. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Pui cu şuncă şi unt de sardele (Mâncăruri > Fripturi)
6. Supă cu broccoli şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Frigărui cu piure de cartofi şi gulii (Mâncăruri > Fripturi)
8. Budincă cu zmeură şi nucă de cocos (Dulciuri > Budinci)
9. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
12. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Cremă cu suc de vişine, cireşe, zmeură, frăguţe, caise, ananas (Dulciuri > Creme)
19. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)
25. Castraveţi muraţi la soare (covăsiţi) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
26. Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare (Conserve de fructe > Dulceaţă)
27. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
28. Sirop de căpşuni (Băuturi > Siropuri)
29. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Sandvici cu castravete (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.