Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă |
Calzone cu legume şi şuncă
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: medie Porţii: 4 Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş. Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător. Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper. Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc. Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei. Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă. Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă. Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.337 vizualizări
Versiunea printabilă1.108 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume) 3. Musaca de tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 4. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 5. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 6. Budincă de creier şi cascaval (Aperitive > Aperitive cu carne) 7. Papanaşi de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume) 8. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume) 9. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume) 10. Dovlecei cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume) 12. Legume gratinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 14. Salată cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte) 15. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 16. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 17. Salată în pâine (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Tort cu unt şi rahat (Dulciuri > Torturi) 19. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume) 20. Salată arădeană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 21. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 22. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte) 23. Salată de cicoare creaţă cu ou (Salate > Salate cu ouă) 24. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 25. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre) 26. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză) 27. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă) 28. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 29. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe) 30. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume) |