Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă |
Calzone cu legume şi şuncă
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: medie Porţii: 4 Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş. Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător. Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper. Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc. Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei. Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă. Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă. Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.292 vizualizări
Versiunea printabilă1.096 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume) 2. Curcan umplut cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 3. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 4. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Şalău la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Salată marocană (Salate > Salate de legume) 7. Şalău în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Salată de ardei copţi cu roşii (Salate > Salate de legume) 9. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme) 10. Ceai verde cu ghimbir şi miere (Băuturi > Ceaiuri) 11. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte) 13. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne) 14. Gogoşari cu fasole boabe (Conserve din legume, murături > Murături combinate) 15. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume) 16. Ruladă Simona (Aperitive > Aperitive cu carne) 17. Salată de caise cu albuş (Dulciuri > Salate de fructe) 18. Brioşe cu ciocolată şi mac (Dulciuri > Prăjituri) 19. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Gogoşi cu iaurt (Dulciuri > Gogoşi) 24. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple) 25. Prăjitură cu piersici la gheaţă (Dulciuri > Prăjituri) 26. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte) 27. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi) 28. File de cod cu ciuperci şi mozzarela (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 30. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |