Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 90 g malai, 1 ceapa, 1 lingura stafide, 1 foaie de dafin, 1 lingura seminte de pin, 2 linguri ulei de masline, 10 g unt, 1 varf de cutit zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti pe foc, intr-o oala smaltuita, 500 ml de apa. Cand clocoteste, turnati malaiul in ploaie si lasati-l sa fiarba circa 15 minute, pana ce incepe sa se desprinda de peretii oalei.
Luati mamaliga de pe foc, incorporati o lingura de ulei de masline si gustati-o de sare si piper.
Intindeti-o apoi pe planseta acoperita cu hartie pentru copt, in asa fel incat grosimea sa nu depaseasca 1 cm, si lasati-o sa se raceasca bine.
Puneti intr-o tigaie ceapa tocata marunt, stafidele si foaia de dafin si turnati peste ele 4 linguri cu apa si o lingura cu ulei de masline. Adaugati un varf de cutit de zahar, sarati si piperati. Lasati-le mai intai sa fiarba incet aproximativ 10 minute, pe urma sa se rumeneasca usor si la urma incorporati semintele de pin si amestecati.
Decupati cu un pahar cercuri de mamaliga cu diametrul de 5 cm si prajiti-le in unt pe ambele parti (intr-o tigaie antiadeziva).
Asezati-le pe un platou, puneti peste ele un strat de ceapa + stafide si serviti-le caldute.
5.547 vizualizări
985 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Varză creaţă cu pesmet şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată siciliană (Salate > Salate de legume)
6. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
10. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
12. Salată Gozva (Salate > Salate de legume)
13. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Biftec corsican (Mâncăruri > Fripturi)
17. Broccoli cu şuncă şi maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
20. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)
24. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
27. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
28. Salată Blanche (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Budincă de spanac cu franzelă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Bezele cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.