Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 90 g malai, 1 ceapa, 1 lingura stafide, 1 foaie de dafin, 1 lingura seminte de pin, 2 linguri ulei de masline, 10 g unt, 1 varf de cutit zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti pe foc, intr-o oala smaltuita, 500 ml de apa. Cand clocoteste, turnati malaiul in ploaie si lasati-l sa fiarba circa 15 minute, pana ce incepe sa se desprinda de peretii oalei.
Luati mamaliga de pe foc, incorporati o lingura de ulei de masline si gustati-o de sare si piper.
Intindeti-o apoi pe planseta acoperita cu hartie pentru copt, in asa fel incat grosimea sa nu depaseasca 1 cm, si lasati-o sa se raceasca bine.
Puneti intr-o tigaie ceapa tocata marunt, stafidele si foaia de dafin si turnati peste ele 4 linguri cu apa si o lingura cu ulei de masline. Adaugati un varf de cutit de zahar, sarati si piperati. Lasati-le mai intai sa fiarba incet aproximativ 10 minute, pe urma sa se rumeneasca usor si la urma incorporati semintele de pin si amestecati.
Decupati cu un pahar cercuri de mamaliga cu diametrul de 5 cm si prajiti-le in unt pe ambele parti (intr-o tigaie antiadeziva).
Asezati-le pe un platou, puneti peste ele un strat de ceapa + stafide si serviti-le caldute.
5.506 vizualizări
970 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
2. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
3. Sarmale de varză acră cu orez şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Mâncare de dovlecei cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
9. Prăjitură cu prune şi răzătură (Dulciuri > Prăjituri)
10. Roşii portugheze cu orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
12. Budincă de franzelă cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Salată de post (Salate > Salate de legume)
14. Mix de portocale cu banane şi pepene galben (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Omletă cu muştar şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de conopidă (Salate > Salate de legume)
17. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
19. Şniţele din fileuri de peşte congelat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată de peşte Primăvara (Salate > Salate cu peşte)
21. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
23. Ruladă din carne de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
26. Spanac englezesc (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
28. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
29. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
30. Fusilli cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.