Cannelloni cu pui şi sos tomat - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat

Cannelloni cu pui şi sos tomat

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm).
Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute.
Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni).
Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
15.055 vizualizări
1.347 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
2. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume)
5. Piept de pui cu trufe (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Sos alb dietetic (Sosuri > Sosuri albe)
7. Pui picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
10. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
11. Salată de castraveţi cu iaurt (Salate > Salate de legume)
12. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
16. Salată de ciuperci cu mujdei de usturoi (Salate > Salate de legume)
17. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
19. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată de fructe de iarnă (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Lasagna de chifle sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Savarine (Dulciuri > Prăjituri)
28. Supă de ceapă cu sărăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
30. Sarmale cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.