Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat |
Cannelloni cu pui şi sos tomat
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit. Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm). Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute. Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni). Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
15.005 vizualizări
Versiunea printabilă1.333 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pui marocan cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 3. Pui umplut la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Friptură de pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi) 6. Biftec corsican (Mâncăruri > Fripturi) 7. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi) 8. Saramură de crap aromată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă) 10. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii) 12. Pui Divan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 15. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi) 16. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 17. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi) 18. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri) 19. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume) 20. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Ruladă cu frişcă şi zmeură (Dulciuri > Prăjituri) 22. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume) 23. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri) 24. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 25. Crostini cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 26. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume) 27. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 28. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 29. Creveţi cu fidea şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Penne cu ton şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |