Cannelloni cu pui şi sos tomat - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cannelloni cu pui şi sos tomat

Cannelloni cu pui şi sos tomat

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 lingurite ardei iute murat si taiat marunt, 3 morcovi mici taiati cubulete, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, circa 800 g rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 4 linguri vin alb sau zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ou batut, 500 g carne de pui data prin masina de tocat, 2 cepe verzi taiate marunt, 1/8 l frisca nebatuta, 2 linguri parmezan (cascaval) ras, 125 g cannelloni (rulouri pentru umplut), 250 ml smantana acrisoara sau iaurt, 1 castravecior acru pentru garnisit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu ulei sau cu unt topit o forma mai plata, dreptunghiulara (35x20x6 cm).
Se incinge uleiul si se calesc 3-4 minute, pana ce se inmoaie, ceapa uscata, ardeiul iute si morcovii. Se adauga rosiile, patrunjelul si vinul sau zeama de carne si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se acopera cratita cu un capac si se lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute.
Se amesteca bine oul, carnea de pui, ceapa verde, frisca nebatuta si parmezanul, se toarna intr-un cornet cu gura mai larga si se umplu cu ele rulourile (cannelloni).
Se toarna jumatate din sosul de rosii pe fundul formei unse, se aseaza rulourile umplute unul langa altul (intr-un singur strat) si se toarna peste ele sosul ramas. Se dau la cuptor, se lasa sa se coaca 30 de minute si se servesc fierbinti, cu putina smantana acrisoara si garnisite cu castraveciorul murat dat pe razatoare.
15.033 vizualizări
1.343 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
2. Supă de pui cu lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Şalău în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Pui cu 40 de căţei de usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
6. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Salată festivă de citrice (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Frigărui de pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
12. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Gogoşari aperitiv (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Salată de ouă cu avocado (Salate > Salate cu ouă)
15. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Salată în pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Supă de ou cu costiţă, mărar şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Angemacht de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Sos maioneză andaluză (Sosuri > Sosuri reci)
25. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Negresă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
29. Pui cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.