![]() |
![]() |
Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Caracatiţă Bechamel |
Caracatiţă Bechamel
![]() Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 500 g caracatita, 1 l lapte, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper. Mod de preparare: Caracatita se spala bine. Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 6-8 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert. Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, cu sare si piper dupa gust, se ingroase cu faina, obtinandu-se un sos bechamel. Se trec feliile de caracatita de doua ori succesiv prin sosul bechamel si se scurg pe marginea farfuriei. Se prajesc bine pe ambele parti, fara a le rumeni. Se obtine caracatita bechamel si serveste calda cu felii de lamaie si legume natur. Parte din bechamel se poate colora cu foarte putina cacao, obtinandu-se doua culori.
12.025 vizualizări
1.248 tipăriri 13 trimiteri ![]() ![]() ![]() |
Alte reţete |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |