Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican |
Caracatiţă în stil mexican
Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate. Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc. Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora. Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie. Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel. Se consuma cu cartofi inabusiti.
10.294 vizualizări
Versiunea printabilă1.172 tipăriri 8 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Bucatini cu dovlecei (carbonara) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Banane cu bezea (Dulciuri > Salate de fructe) 3. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume) 4. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri) 5. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume) 6. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 7. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 8. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne) 9. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume) 10. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Flanuri de dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 12. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 15. Pere în vin roşu cu mentă (Dulciuri > Salate de fructe) 16. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi) 17. Şniţel cu brânză (Mâncăruri > Fripturi) 18. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 19. Crostini cu piure de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume) 20. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri) 21. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 23. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză) 24. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Pandişpan (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri) 26. Îngheţată vanilată (Dulciuri > Îngheţate) 27. Îngheţată de ciocolată cu rom (Dulciuri > Îngheţate) 28. Mini-tarte cu banane (Dulciuri > Prăjituri) 29. Crochete din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Sirop din porumbe (Băuturi > Siropuri) |