Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor |
Caracatiţă la cuptor
Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie Porţii: 4 Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare. Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile. Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele. Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate. Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura. Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra. Se serveşte imediat.
13.664 vizualizări
Versiunea printabilă1.014 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată orientală de iarnă (Salate > Salate de legume) 2. Salată cu peşte afumat şi praz (Salate > Salate cu peşte) 3. Salată de crab (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 4. Salată de crabi cu grepfruit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 5. Cozonac de mălai (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 6. Pilaf de ardei verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 8. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Ţelină cu năut (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 11. Ciuperci la grătar (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 12. Ciulama de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume) 14. Peşte cu sos a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume) 16. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi) 17. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri) 18. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre) 19. Ruladă cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri) 20. Ruladă de piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Raţă cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Tartă cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri) 23. Parfe de lămâie (Dulciuri > Îngheţate) 24. Supă de linte cu spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 25. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume) 26. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume) 27. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 28. Clătite cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte) 29. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă) 30. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |