Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
13.485 vizualizări
981 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gulaş de mînzat cu găluşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Măduvioare la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
3. Muşchi la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
4. Îngheţată de vişine cu zeamă de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
5. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
7. Limonadă fierbinte (Băuturi > Ceaiuri)
8. Cremă de vanilie cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
9. Sarmale catalane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Salată de lăptuci cu smântână şi ouă (Salate > Salate de legume)
12. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Lipii cu fasole picantă (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
16. Merlucius împachetat la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Clătite umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Salată de spanac cu seminţe şi crutoane (Salate > Salate de legume)
19. Salată de ouă cu ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
20. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Clătite la cuptor cu gem de caise (Dulciuri > Clătite)
22. Tagliatelle cu creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată în pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Tort cu ciocolată şi fructe (Dulciuri > Torturi)
25. Plăcinte poale-n brîu (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Salată de crudităţi (IV) (Salate > Salate de legume)
28. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
30. Dulceaţă de melcişori din coajă de portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.