Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
13.809 vizualizări
1.039 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Melanj de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
3. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
4. Orez a la Cubana (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
5. Ciorbă cu gulii  (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Peşte cu sos la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Varză acră orientală (Conserve din legume, murături > Murături simple)
8. Somn marinat la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salam din prune uscate (Dulciuri > Creme)
10. Bomboane cu grilaj (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
12. Clătite cu ananas (Dulciuri > Clătite)
13. Tort de bezea cu cremă de lămâie (Dulciuri > Torturi)
14. Sos muselin (Sosuri > Sosuri albe)
15. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Mâncare de pătlăgele vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Pilaf cu hribi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Varză murată călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu varză)
19. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Alivenci moldoveneşti (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Îngheţată de vanilie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
26. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Pulpă de berbec la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Clătite braşovene (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salată de quinoa cu portocale şi mentă (Salate > Salate de legume)
30. Brownies zemoase cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.