Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
13.725 vizualizări
1.026 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume)
2. Ficat condimentat la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Mămăligă italiană (Mâncăruri > Preparate din mălai)
4. Pui la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
5. Tort de îngheţată cu cupolă de bezea (Dulciuri > Torturi)
6. Cebiche (salată de peşte crud marinat) (Salate > Salate cu peşte)
7. Deliciul contesei (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
9. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
10. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
11. Klafoutis cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
12. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Mâncare de pătlăgele vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Baclava turcească (Dulciuri > Prăjituri)
15. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Paste cu salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă)
20. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Spaghete cu sos la cuptor (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Spumă de ciocolată (I) (Dulciuri > Spume)
24. Tortiglioni cu salsa verde şi roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume)
28. Prăjitură caramelizată cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
29. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.