Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
13.600 vizualizări
997 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Salată verde cu smântână şi hrean (Salate > Salate de legume)
3. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
4. Salată verde cu smântână şi brânză topită (Salate > Salate de legume)
5. Pui la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
7. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
8. Peşte la cuptor pe tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
10. Conopidă cu sos alb la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
14. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
15. Chifteluţe la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
16. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Plătică la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Mititei speciali (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
20. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Spinare de batal la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
22. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Limonadă fierbinte (Băuturi > Ceaiuri)
24. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Tocăniţă de porc cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ciorbă spaniolă cu peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.