Carne de berbec în sos de chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Carne de berbec în sos de chili

Carne de berbec în sos de chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscaţi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 roşii, 2-3 ardei chili uscaţi, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriţă praf de scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătăţite.

Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă şi apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru şi usturoiul se înjumătăţeşte. Roşiile se crestează şi se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele şi se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roşiile, ardeii chili uscaţi şi 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se prăjeşte bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza şi se adaugă şi mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puţină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subţire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele şi migdalele.
6.288 vizualizări
1.081 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
3. Mâncare de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Pui cu ciuperci stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
6. Tagliatelle cu smântână şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
9. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Paste cu morcovi şi chili (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
15. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
16. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
17. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Cotlete de miel marinate (Mâncăruri > Fripturi)
19. Conopidă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Sufleu de pâine albă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Sos Teriyaki (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
23. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
27. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
28. Tort crocant cu zmeura (Dulciuri > Torturi)
29. Îngheţată cu caise (Dulciuri > Îngheţate)
30. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.