Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Carne de porc în sos de bere |
Carne de porc în sos de bere
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 700 g carne macră de porc, piper, sare, câte 1/2 linguriţă măghiran, cimbru şi rozmarin, 2 cepe, 30 g untură de porc, 1 lingură chimen, 1/2 l bere blondă, 1/2 felie pâine neagră. Mod de preparare: Carnea de porc se spală, se şterge cu un şervet şi se taie în bucăţele groase de cca 3 cm. Se pune într-un vas, se sărează, piperează şi se amestecă şi cu verdeţurile. Se lasă să stea cca 30 de minute. Între timp, se curăţă ceapa şi se taie sferturi. Se încinge untura într-o cratiţă, se căleşte ceapa, se adaugă carnea şi se prăjeşte pe toate părţile. Se presară cu chimen, se toarnă 1/4 l bere şi se lasă să se înăbuşe cca 30 de minute, la foc potrivit. Cu puţin timp înainte de a fi gata, se adaugă pâinea neagră fărâmiţată ca pesmetul. Se amestecă cu restul de bere, sare şi piper după gust şi se serveşte caldă. Cu o halbă de bere, evident, fiind o reţetă bavareză.
15.194 vizualizări
Versiunea printabilă1.165 tipăriri 11 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Prepeliţe înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 2. Sos mexican (Sosuri > Sosuri condimentate) 3. Aperitiv Zestran (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte) 5. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză) 6. Mâncare de iepure cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 8. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi) 10. Supă de roşii cu broccoli şi cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 11. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 12. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 13. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 14. Mâncare de peşte cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 16. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză) 17. Pulpă de purcel în vin roşu cu fasole boabe (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi) 19. Supă franţuzească de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 20. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 21. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi) 22. Sufleu de vişine sau cireşe (Dulciuri > Creme) 23. Raci fierţi cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 25. Frigănele (chifteluţe) de mei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 27. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 28. Pizza din mămăligă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 29. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri) 30. Fructe de mare în nucă de cocos (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) |