Carne de porc în sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Carne de porc în sos de bere

Carne de porc în sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g carne macră de porc, piper, sare, câte 1/2 linguriţă măghiran, cimbru şi rozmarin, 2 cepe, 30 g untură de porc, 1 lingură chimen, 1/2 l bere blondă, 1/2 felie pâine neagră.

Mod de preparare: Carnea de porc se spală, se şterge cu un şervet şi se taie în bucăţele groase de cca 3 cm. Se pune într-un vas, se sărează, piperează şi se amestecă şi cu verdeţurile. Se lasă să stea cca 30 de minute. Între timp, se curăţă ceapa şi se taie sferturi. Se încinge untura într-o cratiţă, se căleşte ceapa, se adaugă carnea şi se prăjeşte pe toate părţile. Se presară cu chimen, se toarnă 1/4 l bere şi se lasă să se înăbuşe cca 30 de minute, la foc potrivit. Cu puţin timp înainte de a fi gata, se adaugă pâinea neagră fărâmiţată ca pesmetul. Se amestecă cu restul de bere, sare şi piper după gust şi se serveşte caldă. Cu o halbă de bere, evident, fiind o reţetă bavareză.
15.266 vizualizări
1.187 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
2. Rulade de carne umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
5. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Lichior de vin roşu (Băuturi > Lichioruri)
7. Andive înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ceafă de porc (garf) la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
10. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
11. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Tunel de castane (Dulciuri > Prăjituri)
14. Plăcintă macedoneană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Cuburi de somn în aluat de clătite (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
17. Escalop de mînzat (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
19. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
20. Îngheţată de vanilie (I) (Dulciuri > Îngheţate)
21. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Şniţele de gulii cu brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
24. Găluşte cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
26. Ţelină cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Castraveţi acri cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Îngheţată de vanilie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
30. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.