Carne de porc în sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Carne de porc în sos de bere

Carne de porc în sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g carne macră de porc, piper, sare, câte 1/2 linguriţă măghiran, cimbru şi rozmarin, 2 cepe, 30 g untură de porc, 1 lingură chimen, 1/2 l bere blondă, 1/2 felie pâine neagră.

Mod de preparare: Carnea de porc se spală, se şterge cu un şervet şi se taie în bucăţele groase de cca 3 cm. Se pune într-un vas, se sărează, piperează şi se amestecă şi cu verdeţurile. Se lasă să stea cca 30 de minute. Între timp, se curăţă ceapa şi se taie sferturi. Se încinge untura într-o cratiţă, se căleşte ceapa, se adaugă carnea şi se prăjeşte pe toate părţile. Se presară cu chimen, se toarnă 1/4 l bere şi se lasă să se înăbuşe cca 30 de minute, la foc potrivit. Cu puţin timp înainte de a fi gata, se adaugă pâinea neagră fărâmiţată ca pesmetul. Se amestecă cu restul de bere, sare şi piper după gust şi se serveşte caldă. Cu o halbă de bere, evident, fiind o reţetă bavareză.
15.194 vizualizări
1.165 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prepeliţe înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
2. Sos mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Aperitiv Zestran (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
5. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Mâncare de iepure cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
10. Supă de roşii cu broccoli şi cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
13. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Mâncare de peşte cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
16. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Pulpă de purcel în vin roşu cu fasole boabe (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
19. Supă franţuzească de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
22. Sufleu de vişine sau cireşe (Dulciuri > Creme)
23. Raci fierţi cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Frigănele (chifteluţe) de mei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
27. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Pizza din mămăligă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
30. Fructe de mare în nucă de cocos (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.