Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Carne de porc în sos de bere |
Carne de porc în sos de bere
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 700 g carne macră de porc, piper, sare, câte 1/2 linguriţă măghiran, cimbru şi rozmarin, 2 cepe, 30 g untură de porc, 1 lingură chimen, 1/2 l bere blondă, 1/2 felie pâine neagră. Mod de preparare: Carnea de porc se spală, se şterge cu un şervet şi se taie în bucăţele groase de cca 3 cm. Se pune într-un vas, se sărează, piperează şi se amestecă şi cu verdeţurile. Se lasă să stea cca 30 de minute. Între timp, se curăţă ceapa şi se taie sferturi. Se încinge untura într-o cratiţă, se căleşte ceapa, se adaugă carnea şi se prăjeşte pe toate părţile. Se presară cu chimen, se toarnă 1/4 l bere şi se lasă să se înăbuşe cca 30 de minute, la foc potrivit. Cu puţin timp înainte de a fi gata, se adaugă pâinea neagră fărâmiţată ca pesmetul. Se amestecă cu restul de bere, sare şi piper după gust şi se serveşte caldă. Cu o halbă de bere, evident, fiind o reţetă bavareză.
15.146 vizualizări
Versiunea printabilă1.153 tipăriri 11 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tort pina colada (Dulciuri > Torturi) 2. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci) 4. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 5. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi) 6. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 7. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 8. Andive natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 10. Plăcintă cu varză (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 11. Shepherd`s Pie (Turta ciobanului) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 12. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme) 13. Colţunaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 14. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 15. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 17. Supă de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 18. Orez a la Cubana (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 19. Andive cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Supă de pâine cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 21. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă) 22. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 23. Sufleu de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Bomboane Rafaello (Dulciuri > Prăjituri) 25. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 26. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne) 27. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne) 28. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi) 29. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi) 30. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) |