Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna |
Carne de vită a la Berna
Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper. Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.573 vizualizări
Versiunea printabilă1.004 tipăriri 10 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 2. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Salată cu brânză labaneh (Salate > Salate de legume) 5. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte) 6. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume) 8. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă) 9. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 10. Ciorbă de perişoare (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 11. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume) 12. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate) 13. Dulceaţă de melcişori din coajă de portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă) 14. Tort elveţian (Dulciuri > Torturi) 15. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 16. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 17. Drob franţuzesc (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Paste cu frunze de pătrunjel (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 19. Tort "Bănuţul lui Moş Crăciun" (Dulciuri > Torturi) 20. Lichior de gutui (Băuturi > Lichioruri) 21. Pui cu bame (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Pulpe de pui cu grapefruit (Mâncăruri > Fripturi) 23. Ceapă cu cimbru (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte) 25. Mujdei pescăresc (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 26. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 27. Mâncărică de momiţe, creier sau măduvioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 28. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii) 30. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri) |