Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna |
Carne de vită a la Berna
Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper. Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.617 vizualizări
Versiunea printabilă1.016 tipăriri 10 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ciorbă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 2. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi) 3. Supă franţuzească cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 4. Tocăniţă de văcuţă cu bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Somon cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Scrumbii proaspete la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Prăjitură cu iaurt şi sirop de lămâie (Dulciuri > Prăjituri) 8. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 9. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume) 10. Chec aperitiv cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 11. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 12. Pateuri hamburgheze (Aperitive > Aperitive cu carne) 13. Crap cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi) 15. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne) 16. Rites cu rozmarin (Aperitive > Aperitive cu legume) 17. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 18. Omletă cu spanac şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 19. Tartă cu cacao (Dulciuri > Prăjituri) 20. Crostini cu piure de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume) 21. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri) 22. Dulceaţă de gutui (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă) 23. Muşchi de iepure cu smântână (Mâncăruri > Fripturi) 24. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Penne cu somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume) 27. Melcişori cu broccoli (Orecchiette con i broccoli) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 28. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne) 29. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume) 30. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |