Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.637 vizualizări
1.022 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Plachie de peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Tort cu căpşuni (I) (Dulciuri > Torturi)
4. Muşchi de vacă la cuptor (I) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Musaca de oaie cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
9. Andive cu parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ciorbă de burtă cu cheie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
13. Îngheţată de afine (Dulciuri > Îngheţate)
14. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
15. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Găluşti din pâine cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Sarmale dietetice (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Inele de ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Ciuperci umplute cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Supă de dovleac cu morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Crap la cuptor pescăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Parfe cu căpşuni şi fistic (Dulciuri > Îngheţate)
23. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
25. Boeuf a la mode (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Chec moale cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
30. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.