Carne de vită cu ceapă de arpagic - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Carne de vită cu ceapă de arpagic

Carne de vită cu ceapă de arpagic

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 60 ml ulei de masline, 700 g ceapa de arpagic (mica), 1 kg carne de vita, 3 catei de usturoi taiati in doua pe lung, 125 ml vin rosu, scortisoara intreaga (1 baton), 6 boabe piper rosu, 1/4 lingurita piper negru macinat, 1 foaie de dafin, sare, 1 lingura otet rosu, 2 linguri pasta de rosii, 375 ml apa.

Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o tigaie (din fonta), se rumenesc cepele - la foc potrivit -, amestecand intruna, se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Carnea curatata de grasime si de zgarciuri se taie bucati potrivite (circa 3 cm), se pune in tigaie (toata deodata) si se prajeste 10 minute la foc iute, amestecand intruna, pana ce se evapora toata zeama. Se adauga usturoiul, vinul, condimentele, foaia de dafin, otetul, pasta de rosii si apa, se acopera tigaia cu un capac si se fierb incet o ora la foc mic, amestecand din timp in timp. Se pune ceapa in tigaie, se amesteca cu restul ingredientelor si se mai lasa sa fiarba, tot cu capac, un sfert de ora. Se indeparteaza scortisoara, boabele de piper rosu si foaia de dafin si se serveste cu o garnitura de orez, de cartofi sau de legume de sezon. In loc de apa, se poate folosi vin (250 ml) amestecat cu apa sau concentrat de carne de vita.
9.552 vizualizări
1.052 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciulama de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
9. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Tarte cu dovlecei şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Bame cu carne de la supă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Pilaf cu carne de berbec (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Supă de carne cu frittata (fîşii de clătite) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Gulii umplute cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
22. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.