Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
12.032 vizualizări
1.223 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
2. Peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi)
4. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
5. Coroană de orez cu fructe (Dulciuri > Budinci)
6. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
11. Salată cu brânză labaneh (Salate > Salate de legume)
12. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
13. Chiftele din dovlecei cruzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Patlican Musakka (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Tagliatelle cu smântână şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Supă bază minestrone (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Mâncărică de crap (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Vinete cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
21. Mâncare de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Dovlecel parizian (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
27. Budincă de griş (Dulciuri > Budinci)
28. Orez în lapte caramel (Dulciuri > Budinci)
29. Chiftele din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.