Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu |
Carne de vită înăbuşită în vin roşu
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h
Complexitate: medie Porţii: 6 Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat. Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin. Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece. Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita. Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore. Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora. Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute. Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
12.032 vizualizări
Versiunea printabilă1.223 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume) 2. Peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 3. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi) 4. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi) 5. Coroană de orez cu fructe (Dulciuri > Budinci) 6. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne) 7. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi) 8. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă) 9. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 10. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume) 11. Salată cu brânză labaneh (Salate > Salate de legume) 12. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume) 13. Chiftele din dovlecei cruzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Patlican Musakka (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Tagliatelle cu smântână şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 16. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 17. Supă bază minestrone (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 18. Mâncărică de crap (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Vinete cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume) 21. Mâncare de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Dovlecel parizian (Aperitive > Aperitive cu legume) 25. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 26. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme) 27. Budincă de griş (Dulciuri > Budinci) 28. Orez în lapte caramel (Dulciuri > Budinci) 29. Chiftele din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 30. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate) |