Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga)

Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga)

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pentru 4 persoane: o ceapa, 140 g carne de porc (taiata in bucati subtiri), 1 morcov (taiat in jumatati de rondele de aprox. 1cm grosime), 2 cartofi de marime potrivita (curatati de coaja si taiati in patru), 1 lingurita praf ghimbir, 1 lingura ulei vegetal, 2 linguri zahar, 2 linguri sos de soia, 2 linguri sake(sau vin alb), 240 ml apa sau supa (pentru aroma, preferabil sa fie de peste), 3 linguri mazare fiarta.

Mod de preparare: Se calesc in ulei ceapa, carnea de porc, morcovul, cartofii pentru 3-4 min. Separat, praful de ghimbir, zaharul, sosul de soia, vinul si supa se amesteca si se adauga peste carnea si legumele calite si se lasa pe foc pana se absoarbe aproape tot lichidul. Se adauga mazarea, se amesteca usor si se inchide focul.
Se serveste fierbinte, in castronele.
10.920 vizualizări
1.128 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mititei (mici) cu carne de oaie (Mâncăruri > Fripturi)
2. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Borş de perişoare cu carne de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Tocăniţă de carne cu măghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
16. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Cartofi noi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Pacheţele cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Carne de porc cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Umplutură cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
27. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Fasole verde cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Plătică la cuptor cu cartofi copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.