Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.

Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
10.927 vizualizări
1.236 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
2. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
5. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
10. Tort de napolitane (Dulciuri > Torturi)
11. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
13. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume)
15. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
18. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
19. Carpaccio de ton cu ficat de gâscă sote (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
23. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
25. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
27. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
28. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.