Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie |
Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar. Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
10.871 vizualizări
Versiunea printabilă1.220 tipăriri 37 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 2. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume) 5. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume) 6. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 7. Conopidă napolitană (Aperitive > Aperitive cu legume) 8. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume) 9. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 11. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre) 12. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume) 13. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte) 14. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 15. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume) 16. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume) 18. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 19. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume) 20. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 21. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume) 22. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 23. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 24. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate) 25. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume) 26. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume) 27. File de peşte cu salată de praz şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 29. Carpaccio de ton cu ficat de gâscă sote (Aperitive > Aperitive cu peşte) 30. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |