Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.

Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
10.962 vizualizări
1.245 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
2. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
3. Carpaccio de ton cu ficat de gâscă sote (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
7. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
8. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
9. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
13. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
14. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
16. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume)
17. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
21. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
22. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
23. Tort de napolitane (Dulciuri > Torturi)
24. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
25. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
26. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
27. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
30. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.