Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon) |
Cartofi cu piept afumat (bacon)
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper. Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora. Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.346 vizualizări
Versiunea printabilă1.046 tipăriri 14 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre) 4. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte) 5. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre) 6. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume) 7. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume) 8. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne) 9. Cartofi noi cu mujdei de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 12. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte) 13. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 15. Costiţă afumată în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Supă de cartofi aromată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 18. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 19. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi) 20. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 22. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne) 23. Fasole verde cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi) 25. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne) 26. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume) 27. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne) 29. Salată de praz cu somon afumat (Salate > Salate cu peşte) 30. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |