Cartofi cu piept afumat (bacon) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi cu piept afumat (bacon)

Cartofi cu piept afumat (bacon)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari, 3 felii subtiri de bacon, 12 foi de dafin, o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza - pe lung - in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
7.375 vizualizări
1.056 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Spaghete cu piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Rulouri de macrou cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
7. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
10. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată rusească cu peşte afumat (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
13. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Cartofi acordeon (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Conopidă cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Crochete de piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Chifteluţe cu somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Piept de pui prăjit cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.