Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti |
Cartofi franţuzeşti
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 700-800 g cartofi, 4 ouă, 200-300 ml smîntînă, 50 g unt, 30 g pesmet, sare. Mod de preparare: Cartofii de mărime mijlocie, bine spălaţi şi necurăţaţi de coajă, se fierb acoperit circa 30 min, în apă clocotită cît să-i cuprindă. În apă, se pune o linguriţă de sare ca să nu se zdrobească. După ce s-au fiert, se taie în felii de circa 1/2 cm. Ouăle se pun într-un vas şi se fierb cu o linguriţă de sare circa 5-6 min, apoi se curăţă de coajă. Într-un vas de 1-2 l, uns bine cu unt, se pune jumătate din cantitatea de cartofi. Peste cartofi, se pun 2 ouă tăiate felii rotunde, presărînd cu o jumătate de linguriţă de sare fină. Se procedeaza la fel şi cu jumătatea cealaltă de cartofi, ouă şi sare. Deasupra, se distribuie jumătate din cantitatea de smîntînă, pesmetul care a fost înfierbintat un minut cu untul. Preparatul se introduce în cuptor să se înfierbînte cu 15 min înainte de servire. După ce s-a scos din cuptor, se pune restul de smîntînă. Preparatul se serveşte ca fel întîi sau ca felul doi, asociat cu salată verde sau cu alte salate. Se poate servi şi ca garnitură la fripturi calde de orice fel.
43.183 vizualizări
Versiunea printabilă2.317 tipăriri 39 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Borş de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 2. Salată de cartofi cu mazăre (Salate > Salate de legume) 3. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 4. Rasol de peşte cu cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi) 7. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 9. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 11. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Cartofi cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi) 14. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume) 15. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci) 16. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 18. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 19. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 21. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă) 22. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Cartofi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 24. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne) 25. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză) 26. Pastă de jumări cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne) 27. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume) 28. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă) 29. Bărcuţe (cartofi copţi umpluţi) (Aperitive > Aperitive cu legume) 30. Cartofi la cuptor cu ienupăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |