Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
49.833 vizualizări
1.656 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
7. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume)
11. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Cartofi pai prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
15. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Linzer cu brânză dulce (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Pastă de brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Omletă cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.