Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
49.866 vizualizări
1.666 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă picantă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare (Conserve de fructe > Dulceaţă)
5. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă)
10. Papanaşi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Borş de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Supă de cartofi aromată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Sufleu de vişine sau cireşe (Dulciuri > Creme)
17. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ouă franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
22. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
23. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Şniţele aburite cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Brânză la grătar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.