Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II) |
Cartofi gratinaţi (II)
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras. Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi. Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras. Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.629 vizualizări
Versiunea printabilă1.322 tipăriri 20 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Cartofi la cuptor cu ienupăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume) 5. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi) 6. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume) 8. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume) 9. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 10. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 11. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 12. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi) 13. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Zarzavat pentru ciorbe (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 15. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi) 17. Cartofi cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 19. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte) 20. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte) 21. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 22. Ochiuri în piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă) 23. Ragout de cartofi cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 25. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi) 27. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume) 28. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi) 30. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) |