Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.657 vizualizări
1.329 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
3. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
6. Frigărui cu piure de cartofi şi gulii (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume)
8. Ciorbă de lobodă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Plachie de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Cremă de vanilie cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
17. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume)
18. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
21. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Midii cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
26. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.