Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Danemarca » Cartofi la cuptor cu ienupăr |
Cartofi la cuptor cu ienupăr
Reţetă tradiţională din Danemarca
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: redusă Porţii: 6 Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 1/2 lingurita boabe de ienupar, 1 cana smantana, 1/4 pachet unt, 1 1/4 lingurita sare, 3/4 lingurita piper negru. Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 210 grade C. Se macina fin de tot boabele de ienupar. Se amesteca smantana, untul, ienuparul, sarea si piperul intr-un castron mare. Se curata cartofii si se taie feliute (cca. 4-5 mm grosime). Se inmoaie bine feliutele in mixtura si se pun in cuptor, pe o tava, intr-un singur strat. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa 50-60 minute. Se inlatura folia de aluminiu si se mai lasa 5-6 minute, pana ce se rumenesc bine. Se lasa sa stea 10-15 minute inainte de a se servi.
5.806 vizualizări
Versiunea printabilă891 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi) 2. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri) 3. Topirea slăninii (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă) 4. Cremă cu două feluri de ciocolată (Dulciuri > Creme) 5. Prăjitură de dovleac cu glazură (Dulciuri > Prăjituri) 6. Clătite umplute cu broccoli şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 7. Salată cu surimi şi ciuperci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 8. Supă de castraveţi de la gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 9. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Pulpă de berbec la tavă (Mâncăruri > Fripturi) 11. Iepure împănat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 12. Platou oriental (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 13. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 14. Ruladă de pui bucovineană (Mâncăruri > Fripturi) 15. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă) 16. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte) 17. Lasagna de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 18. Cartofi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 19. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume) 20. Ciorbă de varză cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 21. Pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 22. Clătite cu lapte de soia (Dulciuri > Clătite) 23. Salată siciliană (Salate > Salate de legume) 24. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci) 25. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte) 26. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte) 27. Orez cu lapte (Dulciuri > Budinci) 28. Tuslama de burtă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 29. Salată de ridichi de lună (Salate > Salate de legume) 30. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |