Cartofi la cuptor cu ienupăr - reţetă tradiţională din Danemarca - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Danemarca » Cartofi la cuptor cu ienupăr

Cartofi la cuptor cu ienupăr

Reţetă tradiţională din Danemarca
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 1/2 lingurita boabe de ienupar, 1 cana smantana, 1/4 pachet unt, 1 1/4 lingurita sare, 3/4 lingurita piper negru.

Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 210 grade C. Se macina fin de tot boabele de ienupar. Se amesteca smantana, untul, ienuparul, sarea si piperul intr-un castron mare. Se curata cartofii si se taie feliute (cca. 4-5 mm grosime). Se inmoaie bine feliutele in mixtura si se pun in cuptor, pe o tava, intr-un singur strat. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa 50-60 minute. Se inlatura folia de aluminiu si se mai lasa 5-6 minute, pana ce se rumenesc bine.
Se lasa sa stea 10-15 minute inainte de a se servi.
5.841 vizualizări
902 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume)
2. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
5. Şalău a la Balaton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
7. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)
8. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Colivă rapidă (Dulciuri > Dulciuri diverse)
10. Clătite cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
12. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
14. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sufleu de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ţelină cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume)
22. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Linzer cu brânză dulce (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume)
25. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de crudităţi cu hrean (Salate > Salate de legume)
27. Plăcintă cu mere în tavă mare (Dulciuri > Prăjituri)
28. Clătite cu urdă şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Ruladă de omletă cu mentă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Crap la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.