Cartofi la cuptor cu ienupăr - reţetă tradiţională din Danemarca - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Danemarca » Cartofi la cuptor cu ienupăr

Cartofi la cuptor cu ienupăr

Reţetă tradiţională din Danemarca
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 1/2 lingurita boabe de ienupar, 1 cana smantana, 1/4 pachet unt, 1 1/4 lingurita sare, 3/4 lingurita piper negru.

Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 210 grade C. Se macina fin de tot boabele de ienupar. Se amesteca smantana, untul, ienuparul, sarea si piperul intr-un castron mare. Se curata cartofii si se taie feliute (cca. 4-5 mm grosime). Se inmoaie bine feliutele in mixtura si se pun in cuptor, pe o tava, intr-un singur strat. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa 50-60 minute. Se inlatura folia de aluminiu si se mai lasa 5-6 minute, pana ce se rumenesc bine.
Se lasa sa stea 10-15 minute inainte de a se servi.
5.806 vizualizări
891 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
3. Topirea slăninii (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
4. Cremă cu două feluri de ciocolată (Dulciuri > Creme)
5. Prăjitură de dovleac cu glazură (Dulciuri > Prăjituri)
6. Clătite umplute cu broccoli şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată cu surimi şi ciuperci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
8. Supă de castraveţi de la gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pulpă de berbec la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Iepure împănat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
12. Platou oriental (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Ruladă de pui bucovineană (Mâncăruri > Fripturi)
15. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte)
17. Lasagna de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Cartofi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
20. Ciorbă de varză cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
22. Clătite cu lapte de soia (Dulciuri > Clătite)
23. Salată siciliană (Salate > Salate de legume)
24. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
25. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
26. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
27. Orez cu lapte (Dulciuri > Budinci)
28. Tuslama de burtă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Salată de ridichi de lună (Salate > Salate de legume)
30. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.