Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Danemarca » Cartofi la cuptor cu ienupăr |
Cartofi la cuptor cu ienupăr
Reţetă tradiţională din Danemarca
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: redusă Porţii: 6 Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 1/2 lingurita boabe de ienupar, 1 cana smantana, 1/4 pachet unt, 1 1/4 lingurita sare, 3/4 lingurita piper negru. Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 210 grade C. Se macina fin de tot boabele de ienupar. Se amesteca smantana, untul, ienuparul, sarea si piperul intr-un castron mare. Se curata cartofii si se taie feliute (cca. 4-5 mm grosime). Se inmoaie bine feliutele in mixtura si se pun in cuptor, pe o tava, intr-un singur strat. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa 50-60 minute. Se inlatura folia de aluminiu si se mai lasa 5-6 minute, pana ce se rumenesc bine. Se lasa sa stea 10-15 minute inainte de a se servi.
5.841 vizualizări
Versiunea printabilă902 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume) 2. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre) 3. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume) 4. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi) 5. Şalău a la Balaton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Salată cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte) 7. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin) 8. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Colivă rapidă (Dulciuri > Dulciuri diverse) 10. Clătite cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume) 11. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume) 12. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte) 14. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 15. Sufleu de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi) 17. Ţelină cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte) 19. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume) 20. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 21. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume) 22. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 23. Linzer cu brânză dulce (Aperitive > Aperitive cu brânză) 24. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume) 25. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Salată de crudităţi cu hrean (Salate > Salate de legume) 27. Plăcintă cu mere în tavă mare (Dulciuri > Prăjituri) 28. Clătite cu urdă şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză) 29. Ruladă de omletă cu mentă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Crap la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |