Cartofi la cuptor cu ienupăr - reţetă tradiţională din Danemarca - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Danemarca » Cartofi la cuptor cu ienupăr

Cartofi la cuptor cu ienupăr

Reţetă tradiţională din Danemarca
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 1/2 lingurita boabe de ienupar, 1 cana smantana, 1/4 pachet unt, 1 1/4 lingurita sare, 3/4 lingurita piper negru.

Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 210 grade C. Se macina fin de tot boabele de ienupar. Se amesteca smantana, untul, ienuparul, sarea si piperul intr-un castron mare. Se curata cartofii si se taie feliute (cca. 4-5 mm grosime). Se inmoaie bine feliutele in mixtura si se pun in cuptor, pe o tava, intr-un singur strat. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa 50-60 minute. Se inlatura folia de aluminiu si se mai lasa 5-6 minute, pana ce se rumenesc bine.
Se lasa sa stea 10-15 minute inainte de a se servi.
5.892 vizualizări
923 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de orez cu curry (Salate > Salate de legume)
2. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
4. Salată de fructe de iarnă (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Parfe de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
8. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată Gozva (Salate > Salate de legume)
10. Ciorbă spaniolă cu peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de icre imitate (Salate > Salate cu peşte)
13. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Îngheţată de vanilie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
15. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
16. Pilaf de urzici (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
19. Piept de pui cu broccoli şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Limonadă finlandeză (Băuturi > Sucuri)
21. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Ţelină cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Supă de gulii cu găluşte de făină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
25. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
27. Cremă de broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Aperitiv Ligia (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.