Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Ceai turcesc |
Ceai turcesc
Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 8 cesti de apa (6 pentru ceai, 2 pentru a incalzi ceainicul), 4 lingura de frunze de ceai, 1 lingura de zahar, 4 felii de lamaie. Mod de preparare: Se varsa cele 8 cesti de apa intr-un samovar. Apoi, 2 cesti din aceasta apa se varsa intr-un ceaininc, se uda peretii caeinicului pentru a-l incalzi si apoi se varsa afara. Se pune ceaiul si zaharul pe fundul vasului si se amesteca cu o un pic de apa. Se varsa restul apei din samovar in ceainic si se lasa asa, impreuna cu frunzele de ceai timp de 6 minute, Se strecoara apoi ceaiul in paharele de ceai, se adauga lamaia si/sau zaharul dupa gust.
19.180 vizualizări
Versiunea printabilă1.322 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Bastonaşe din caşcaval pentru ceai (Aperitive > Aperitive cu brânză) 2. Falafel turcesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Ceai Kashmir (Băuturi > Ceaiuri) 4. Ceai verde cu ghimbir şi miere (Băuturi > Ceaiuri) 5. Ceai Sangria (Băuturi > Ceaiuri) 6. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume) 7. Ceai cu miere şi mirodenii (Băuturi > Ceaiuri) 8. Ceai cu fructe (Băuturi > Ceaiuri) 9. Ceaiul exotic al lui Amor (Băuturi > Ceaiuri) 10. Bautură întăritoare din ceai rusesc (Băuturi > Ceaiuri) 11. Ceai de Assam (Băuturi > Ceaiuri) 12. Ceai de măceşe (Băuturi > Ceaiuri) 13. Ghiveci turcesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Punch de ceai (Băuturi > Punch) 15. Ceai de muşeţel (Băuturi > Ceaiuri) 16. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) |