Ceai verde cu ghimbir şi miere - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ceai verde cu ghimbir şi miere

Ceai verde cu ghimbir şi miere

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 buc. ghimbir proaspăt, 2 cuişoare, 6 linguriţe ceai verde, 2 linguriţe miere, 1 litru de apă.

Mod de preparare: Se cojeşte ghimbirul, se toacă fin, se pune în apă, împreună cu cuişoarele şi se lasă să fiarbă cam 5 minute.
Se strecoară fiertura printr-o sită şi se pune peste ceaiul verde, apoi se lasă să stea cca 3 minute.
Se strecoară din nou într-un ceainic şi se îndulceşte, după gust, cu miere.
Ceaiul neapărat trebuie strecurat după cele 3 minute, altfel capătă gust amar.
8.239 vizualizări
1.166 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură de orez cu gogoşari şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
3. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
5. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume)
10. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Budincă cu zmeură şi nucă de cocos (Dulciuri > Budinci)
12. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
13. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
15. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi)
16. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte)
18. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
19. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Pateuri cu şuncă şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată şapte straturi (Salate > Salate de legume)
22. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume)
23. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Pacheţele de şuncă şi vinete (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Pateuri cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tocană de gogoşari pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cremă de piersici (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.