![]() |
Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ceapă murată în oţet (II) |
Ceapă murată în oţet (II)
![]() Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 2 kg ceapă arpagic, 1 l oţet alb, 100 g zahăr, frunze de busuioc, 4 foi de dafin, boabe de piper negru, sare. Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se bagă în apă caldă cu sare, în care s-au pus câteva linguri de oţet şi se lasă 3 min., apoi se scoate ceapa, se zvântă şi se pune în borcane, se apasă uşor pe fiecare ceapă ca să se umple mai bine borcanele. Oţetul se amestecă cu zahărul, busuiocul, foile de dafin şi se dă în clocot. Se strecoară amestecul şi se toarnă în borcane. În fiecare borcan se pun câteva boabe de piper şi frunze de busuioc proaspăt. Se închid bine borcanele şi se depozitează la loc răcoros şi întunecos. Se serveşte alături de mâncăruri de carne sau legume.
7.044 vizualizări
987 tipăriri 1 trimitere ![]() ![]() ![]() |
Alte reţete |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |