Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ceapă murată în oţet (II) |
Ceapă murată în oţet (II)
Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 2 kg ceapă arpagic, 1 l oţet alb, 100 g zahăr, frunze de busuioc, 4 foi de dafin, boabe de piper negru, sare. Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se bagă în apă caldă cu sare, în care s-au pus câteva linguri de oţet şi se lasă 3 min., apoi se scoate ceapa, se zvântă şi se pune în borcane, se apasă uşor pe fiecare ceapă ca să se umple mai bine borcanele. Oţetul se amestecă cu zahărul, busuiocul, foile de dafin şi se dă în clocot. Se strecoară amestecul şi se toarnă în borcane. În fiecare borcan se pun câteva boabe de piper şi frunze de busuioc proaspăt. Se închid bine borcanele şi se depozitează la loc răcoros şi întunecos. Se serveşte alături de mâncăruri de carne sau legume.
7.000 vizualizări
Versiunea printabilă977 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 2. Tocăniţă de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Pastă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 5. Aperitiv Princess (Aperitive > Aperitive cu legume) 6. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Conopidă cu brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume) 8. Salată verde cu smântână şi zeamă de lămâie (Salate > Salate de legume) 9. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri) 10. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi) 11. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume) 12. Musaca de oaie cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri) 14. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 15. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne) 16. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 17. Mâncărică de ciuperci cu ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 18. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume) 19. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 20. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 21. Supă din oase cu diferite garnituri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 22. Tartă Tatin cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri) 23. Frigărui de pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi) 24. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Piept de mînzat umplut (Mâncăruri > Fripturi) 26. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Coroană de orez cu fructe (Dulciuri > Budinci) 28. Orez picant cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Pui Dijon (varianta dietetică) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |