Ceapă murată în oţet (II) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ceapă murată în oţet (II)

Ceapă murată în oţet (II)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg ceapă arpagic, 1 l oţet alb, 100 g zahăr, frunze de busuioc, 4 foi de dafin, boabe de piper negru, sare.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se bagă în apă caldă cu sare, în care s-au pus câteva linguri de oţet şi se lasă 3 min., apoi se scoate ceapa, se zvântă şi se pune în borcane, se apasă uşor pe fiecare ceapă ca să se umple mai bine borcanele.

Oţetul se amestecă cu zahărul, busuiocul, foile de dafin şi se dă în clocot. Se strecoară amestecul şi se toarnă în borcane.

În fiecare borcan se pun câteva boabe de piper şi frunze de busuioc proaspăt. Se închid bine borcanele şi se depozitează la loc răcoros şi întunecos.

Se serveşte alături de mâncăruri de carne sau legume.
7.093 vizualizări
1.000 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Cosmopolitan (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
3. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
4. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
5. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Varză de Bruxelles cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
10. Ardei umpluţi cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Mâncare rece din peşte cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Spanac la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Cremă de scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Mini-brioşe cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
22. Păstrăv cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Omletă indiană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
25. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Spumă capucino (Dulciuri > Spume)
27. Bautură întăritoare din ceai rusesc (Băuturi > Ceaiuri)
28. Conopidă cu parmezan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Brânză cu usturoi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Parfe de banane (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.