Ceapă murată în oţet (II) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ceapă murată în oţet (II)

Ceapă murată în oţet (II)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg ceapă arpagic, 1 l oţet alb, 100 g zahăr, frunze de busuioc, 4 foi de dafin, boabe de piper negru, sare.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se bagă în apă caldă cu sare, în care s-au pus câteva linguri de oţet şi se lasă 3 min., apoi se scoate ceapa, se zvântă şi se pune în borcane, se apasă uşor pe fiecare ceapă ca să se umple mai bine borcanele.

Oţetul se amestecă cu zahărul, busuiocul, foile de dafin şi se dă în clocot. Se strecoară amestecul şi se toarnă în borcane.

În fiecare borcan se pun câteva boabe de piper şi frunze de busuioc proaspăt. Se închid bine borcanele şi se depozitează la loc răcoros şi întunecos.

Se serveşte alături de mâncăruri de carne sau legume.
7.044 vizualizări
987 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şerbet de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
2. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cremă cu suc de vişine, cireşe, zmeură, frăguţe, caise, ananas (Dulciuri > Creme)
5. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Vişinată (Băuturi > Lichioruri)
7. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Şniţel vienez (II) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
10. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Tort cu cremă de nectarine (Dulciuri > Torturi)
13. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Mâncare de peşte cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Perişoare cu smântână şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
20. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
24. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Supă aurie de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
29. Stridii gratinate cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.