Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ceapă murată în vin roşu |
Ceapă murată în vin roşu
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 kg ceapa (marunta), 200 ml vin rosu, 50 g zahar pudra, 50 g unt, 1 lingura otet aromat, 2 linguri otet de vin, 1 legatura de verdeata, cateva cozi de ceapa verde, sare, piper. Mod de preparare: Puneti cepele intr-o cratita impreuna cu untul, zaharul, vinul rosu, otetul de vin, 250 ml apa si legatura de verdeata si lasati-le sa fiarba 15 minute. Luati capacul si lasati-le sa fiarba mai departe, pana cand cepele sunt moi, iar in cratita n-au mai ramas decat aproximativ 200 ml de zeama. Luati cratita de pe foc. Gustati de sare si piper, scoateti verdeata si adaugati otetul aromat si cozile de ceapa taiate felii subtiri. Cepele astfel preparate se servesc calde, ca garnitura la friptura de pasare sau porc, sau reci, langa o bucata de carne rece. Este o reteta provensala.
7.820 vizualizări
Versiunea printabilă1.123 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Salată de ton cu andive (Salate > Salate cu peşte) 3. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Brânză cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză) 6. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Saramură de crap picantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Mâncare de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Broccoli cu slăninuţă şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu carne) 10. Humus israelian (Sosuri > Sosuri reci) 11. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 12. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Mâncare de conopidă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume) 15. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume) 16. Piept de găină umplut (Mâncăruri > Fripturi) 17. Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare (Conserve de fructe > Dulceaţă) 18. Sos de hrean cu smântână (Sosuri > Sosuri condimentate) 19. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri) 20. Tartă fină cu brânză Camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză) 21. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri) 22. Inimă de viţel umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 23. Sufleu de spanac cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume) 24. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne) 26. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 27. Gogoşi de vin (Dulciuri > Gogoşi) 28. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 30. Somon afumat cu pâine de secară (Aperitive > Aperitive cu peşte) |