Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ceapă murată în vin roşu |
Ceapă murată în vin roşu
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 kg ceapa (marunta), 200 ml vin rosu, 50 g zahar pudra, 50 g unt, 1 lingura otet aromat, 2 linguri otet de vin, 1 legatura de verdeata, cateva cozi de ceapa verde, sare, piper. Mod de preparare: Puneti cepele intr-o cratita impreuna cu untul, zaharul, vinul rosu, otetul de vin, 250 ml apa si legatura de verdeata si lasati-le sa fiarba 15 minute. Luati capacul si lasati-le sa fiarba mai departe, pana cand cepele sunt moi, iar in cratita n-au mai ramas decat aproximativ 200 ml de zeama. Luati cratita de pe foc. Gustati de sare si piper, scoateti verdeata si adaugati otetul aromat si cozile de ceapa taiate felii subtiri. Cepele astfel preparate se servesc calde, ca garnitura la friptura de pasare sau porc, sau reci, langa o bucata de carne rece. Este o reteta provensala.
7.794 vizualizări
Versiunea printabilă1.115 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate) 2. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 3. Desert din pere cu sirop (Dulciuri > Salate de fructe) 4. Tort ieftin (I) (Dulciuri > Torturi) 5. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume) 6. Cartofi umpluţi cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume) 7. Perişoare cu smântână şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 8. Prăjitură fină cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 9. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 10. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi) 11. Salată şvăbească din Banat (Salate > Salate de legume) 12. Piept de curcan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Brânză topită de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 14. Supă minestrone cu cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 15. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume) 16. Berbec cu praz şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Mâncare de legume cu sos dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Triunghiuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 19. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Mâncărică de verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Muşchi în sos alb (Mâncăruri > Fripturi) 22. Spaghete marocane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 23. Curcan la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 24. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Salată de banane cu rom şi frişcă (Dulciuri > Salate de fructe) 28. Pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 30. Pui Divan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |