Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ceapă roşie umplută cu jambon |
Ceapă roşie umplută cu jambon
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 4 cepe rosii mari, doua frunze de salvie, 40 g jambon (crud), 30 g miez de paine, o lingura smantana, 25 g parmezan (sau cascaval) ras, o lingurita vermut alb sec, o lingurita ulei de masline, nucsoara, sare, piper. Mod de preparare: Se fierb in aburi cepele intregi, necuratate de coaja, circa 25 de minute. Se incinge cuptorul la 150 de grade C si se unge o tava cu ulei. Se taie cepele cam la 2/3 din inaltimea lor - capacelele se pun de-o parte - si se scobesc pana la o grosime de aproximativ 0,5 cm. Jumatate din miezul de ceapa se taie marunt, impreuna cu jambonul si se amesteca cu smantana, miezul de paine faramitat, vermutul si salvia taiata fasii. Se adauga sare, piper si nucsoara rasa. Se introduce umplutura astfel preparata in cepe si se pun la loc capacelele. Se asaza cepele in tava, se toarna peste ele trei linguri de apa, se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se lasa 15 minute. Cepele umplute se servesc fierbinti sau caldute, ca antreu.
5.897 vizualizări
Versiunea printabilă978 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Jambon de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Şniţel de vită cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi) 3. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte) 4. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume) 6. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 7. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 8. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi) 9. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume) 10. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă) 11. Bărcuţe (cartofi copţi umpluţi) (Aperitive > Aperitive cu legume) 12. Varză creaţă umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 15. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 17. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume) 18. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi) 19. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 20. Supă de ceapă cu şvaiţer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 21. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte) 22. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate) 23. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume) 25. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume) 26. Găină umplută (Mâncăruri > Fripturi) 27. Supă franţuzească de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 28. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi) 29. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne) 30. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) |