Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Peru » Cebiche (salată de peşte crud marinat) |
Cebiche (salată de peşte crud marinat)
Reţetă tradiţională din Peru
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie Porţii: 4 Ingrediente: 800 g de file de peşte alb (merluciu, cod sau chiar somon), 2 cepe, 1 căţel de usturoi, 1 ardei iute verde, 1 portocală, 6 lămîi verzi sau 4 lămîi galbene, 1 salată verde. Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi usturoiul. Se pisează usturoiul şi se taie ceapa rondele. Se taie ardeiul în două pe lung, se scot seminţele şi filamentele albe şi se taie în lamele fine. Se taie şi se stoarce sucul portocalei şi al lămîilor. Se taie peştele în cuburi sau în felioare. Se pune peştele pe fundul unei salatiere. Se acoperă cu usturoiul, ceapa şi ardeiul. Se sărează şi se varsă sucul citricelor pe deasupra. Se lasă la frigider pentru cel puţin 4 ore, amestecîndu-se din cînd în cînd. Se spală şi se usucă foile de salată. Se căptuşesc boluri individuale cu salata verde şi se pune pe deasupra peştele marinat. Se decorează cu rondele de ceapă şi lamele de ardei iute din marinată. Se poate face această salată şi cu cozi de creveţi sau langustine şi se adaugă în marinată o lingură de muştar (de Dijon) şi o linguriţă de bulion de tomate.
13.123 vizualizări
Versiunea printabilă1.225 tipăriri 6 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Salată de crudităţi cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 3. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 4. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Peşte a Suisse (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Tort cu mere crude (Dulciuri > Torturi) 7. Rulouri de peşte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Peşte alb în suc de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Peşte cu legume de vară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 11. Curry cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 14. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte) 15. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume) 16. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Şniţele din fileuri de peşte congelat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Rulouri cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 19. File de peşte cu condimente (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 21. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Peşte mănăstiresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Peşte cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Zacuscă de peşte cu arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume) 26. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 27. Ouă umplute cu pastă de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 28. Icre de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte) 29. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume) 30. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte) |