Cebiche (salată de peşte crud marinat) - reţetă tradiţională din Peru - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Peru » Cebiche (salată de peşte crud marinat)

Cebiche (salată de peşte crud marinat)

Reţetă tradiţională din Peru
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 800 g de file de peşte alb (merluciu, cod sau chiar somon), 2 cepe, 1 căţel de usturoi, 1 ardei iute verde, 1 portocală, 6 lămîi verzi sau 4 lămîi galbene, 1 salată verde.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi usturoiul. Se pisează usturoiul şi se taie ceapa rondele. Se taie ardeiul în două pe lung, se scot seminţele şi filamentele albe şi se taie în lamele fine.
Se taie şi se stoarce sucul portocalei şi al lămîilor.
Se taie peştele în cuburi sau în felioare. Se pune peştele pe fundul unei salatiere. Se acoperă cu usturoiul, ceapa şi ardeiul. Se sărează şi se varsă sucul citricelor pe deasupra. Se lasă la frigider pentru cel puţin 4 ore, amestecîndu-se din cînd în cînd.
Se spală şi se usucă foile de salată. Se căptuşesc boluri individuale cu salata verde şi se pune pe deasupra peştele marinat. Se decorează cu rondele de ceapă şi lamele de ardei iute din marinată.
Se poate face această salată şi cu cozi de creveţi sau langustine şi se adaugă în marinată o lingură de muştar (de Dijon) şi o linguriţă de bulion de tomate.
13.251 vizualizări
1.252 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Peşte la cuptor pe tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
5. Marinată de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de crudităţi (III) (Salate > Salate de legume)
10. Peşte cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Pasteta de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de crudităţi cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
15. Budincă de peşte cu busuioc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Peşte oriental (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Peşte la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
20. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
21. Peşte la sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Chiftele cu peşte alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Peşte la cuptor cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Peşte cu lămâie şi ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
29. Bulete de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Şniţele din fileuri de peşte congelat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.