Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Africa de Sud » Chackalaka |
Chackalaka
Reţetă tradiţională din Africa de Sud
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 3 linguri ulei, 2 cepe tăiate, 2 ardei graşi, 2-3 ardei iuţi tocaţi mărunt, 2-3 căţei de usturoi pisaţi, 3 roşii tocate, 2 linguriţe curry (pudră), 1 conservă de fasole în suc de roşii (opţional), sare şi piper după gust. Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o cratiţă sau tigaie mai înaltă la foc mediu. Se adaugă ceapa, ardeiul gras, ardeiul iute, usturoiul şi pudra de curry. Se amestecă continuu până când ceapa şi ardeiul s-au înmuiat (4-5 min.). Se adaugă roşiile la fiert, se reduce focul spre mic şi se continuă amestecatul legumelor încă 5 min. până când roşiile sunt aproape gata. Se adaugă conserva de fasole, sare, piper şi se ţine pe foc amestecând continuu până este gata. Opţional se pot adăuga puţin ghimbir ras (când adăugăm ceapa), morcov ras, varză tăiată fideluţă sau conopidă tocată mărunt (aceasta se adaugă după ce roşiile sunt fierte şi se mai fierbe puţin). Se poate servi lângă fripturi sau ca atare, caldă sau rece.
4.644 vizualizări
Versiunea printabilă867 tipăriri 19 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |