Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Chec moale cu legume |
Chec moale cu legume
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 2 dovlecei, 2 morcovi, 1 ardei rosu, 150 g fasole verde, 4 oua, 100 g branza topita, 150 g faina + inca 2 linguri, 50 ml lapte, 50 ml smantana, 1 pachetel de drojdie, 120 g unt + inca 20 g, 1 varf de cutit de nucsoara rasa, sare, piper. Mod de preparare: Curatati morcovii si spalati-i impreuna cu celelalte legume. Curatati ardeiul de seminte si de membrane. Taiati toate legumele in cubulete si puneti-le sa fiarba in apa care clocoteste, 10 minute fasolea verde si morcovii, 5 minute dovleceii si ardeiul. Strecurati-le si lasati-le sa se raceasca. Intre timp, incalziti laptele si smantana si puneti in ele branza sa se topeasca, amestecand intr-una. Tavaliti legumele fierte prin faina. Incalziti cuptorul. Preparati aluatul. Separati albusurile de galbenusuri. Amestecati untul putin incalzit cu galbenusurile, puse unul cate unul, amestecand mereu cu telul, pana ce obtineti o masa spumoasa. Adaugati progresiv faina, drojdia si crema de lapte - smantana cu branza. Lucrati aluatul pana ce devine omogen. Sarati, piperati, adaugati praful de nucsoara. Amestecati legumele date prin faina cu aluatul, apoi adaugati albusurile batute spuma. Ungeti o forma de chec cu unt. Turnati compozitia si bagati-o la cuptor o ora. Scoateti-o din forma si lasati-o sa se raceasca. Se serveste taiata in bucati, asortata cu orice fel de salata.
8.329 vizualizări
Versiunea printabilă1.065 tipăriri 17 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Pasteta de legume cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Legume gratinate cu paste (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 5. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte) 6. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză) 8. Legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Supă de legume cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 11. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume) 12. Pui la cuptor cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 13. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume) 14. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 15. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi) 17. Ciuperci cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Muşchi cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Ficăţei prăjiţi cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 20. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi) 21. Supă de orez cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 23. Şniţele de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Chec de carne (Aperitive > Aperitive cu carne) 25. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume) 26. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte) 27. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne) 28. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Legume cu anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) |