Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Chec moale cu legume |
Chec moale cu legume
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 2 dovlecei, 2 morcovi, 1 ardei rosu, 150 g fasole verde, 4 oua, 100 g branza topita, 150 g faina + inca 2 linguri, 50 ml lapte, 50 ml smantana, 1 pachetel de drojdie, 120 g unt + inca 20 g, 1 varf de cutit de nucsoara rasa, sare, piper. Mod de preparare: Curatati morcovii si spalati-i impreuna cu celelalte legume. Curatati ardeiul de seminte si de membrane. Taiati toate legumele in cubulete si puneti-le sa fiarba in apa care clocoteste, 10 minute fasolea verde si morcovii, 5 minute dovleceii si ardeiul. Strecurati-le si lasati-le sa se raceasca. Intre timp, incalziti laptele si smantana si puneti in ele branza sa se topeasca, amestecand intr-una. Tavaliti legumele fierte prin faina. Incalziti cuptorul. Preparati aluatul. Separati albusurile de galbenusuri. Amestecati untul putin incalzit cu galbenusurile, puse unul cate unul, amestecand mereu cu telul, pana ce obtineti o masa spumoasa. Adaugati progresiv faina, drojdia si crema de lapte - smantana cu branza. Lucrati aluatul pana ce devine omogen. Sarati, piperati, adaugati praful de nucsoara. Amestecati legumele date prin faina cu aluatul, apoi adaugati albusurile batute spuma. Ungeti o forma de chec cu unt. Turnati compozitia si bagati-o la cuptor o ora. Scoateti-o din forma si lasati-o sa se raceasca. Se serveste taiata in bucati, asortata cu orice fel de salata.
8.284 vizualizări
Versiunea printabilă1.057 tipăriri 17 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 3. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi) 4. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Ciorbă de burtă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 6. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi) 7. Supă de legume de iarnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 8. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume) 9. Chec cu rahat (I) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 10. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 11. Pilaf de legume amestecate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi) 14. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 15. Salată de ciuperci cu legume şi maioneză (Salate > Salate de legume) 16. Rasol de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Legume asortate cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 19. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume) 21. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi) 23. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte) 24. Orez picant cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 26. Chec cu cacao şi nucă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 27. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă) 28. Legume marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 30. Chec aperitiv cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) |