Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor)

Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor)

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,2 kg aripi de pui, grasime pentru tava, 6 linguri de sos special pentru gratar (Barbecue) sau ketchup iute.

Mod de preparare: Se clatesc aripioarele cu apa rece, se zvanta intr-un stergar si se taie varfurile. Se cresteaza - eventual - pielita la incheietura. Se tapeteaza o tava cu o folie de aluminiu care se unge apoi cu grasime, se asaza pe ea aripioarele (una langa alta) si se prajesc in cuptorul incins (175 grade C) circa 15 minute. Intre timp, se prepara sosul: se curata o ceapa mijlocie, se toaca marunt si se pune intr-o cratita impreuna cu un catel de usturoi zdrobit, 200 g zahar, o lingurita sare, 80 g ketchup, 3 linguri otet alb, 2 lingurite praf de mustar, putin piper si cateva picaturi de sos Barbecue. Se lasa la foc mic pana ce dau in clocot - amestecand intruna - si la sfarsit se gusta de sare si piper. Se scot aripioarele, se ung din belsug cu sos, se baga din nou la cuptor si se mai lasa 20-25 de minute. Din cand in cand se intorc si se mai ung cu putin sos. Se servesc fierbinti.
15.157 vizualizări
1.153 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu smântână şi hrean (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
3. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
4. Salată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Tort Marilena cu lichior (Dulciuri > Torturi)
6. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Tort cu smântână ca la Bucovina (Dulciuri > Torturi)
9. Clafoutis cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
10. Cotlet de porc mistreţ la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
11. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
13. Salată de ceapă ca în Maramureş (Salate > Salate de legume)
14. Crap la cuptor pescăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Tort de clătite cu lebăr (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată de ridichi de lună şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
17. Ouă umplute cu ficat la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Îngheţată de vişine cu zeamă de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
19. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Clătite (Dulciuri > Clătite)
22. Pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
23. Şalău polonez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ruladă cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
25. Piept de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Salată de ceapă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
28. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Pui cu arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
30. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.