Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar - reţetă tradiţională din Danemarca - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Danemarca » Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar

Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar

Reţetă tradiţională din Danemarca
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 750 g carne de vita sau vanat (caprioara) tocata mare, 250 g carne de porc tocata mare, 2 lingurite sare, 1/2 lingurita piper, 2 oua, 1/3 ceasca cepa tocata marunt, 1/2 ceasca smantana grasa, 2 cesti pesmet, 1/2 ceasca unt topit.
Sosul crema de ienibahar si marar: 1/2 ceasca unt, 1/4 ceasca faina, 2 cesti supa de pasare, 2 cesti smantana, 2 lingurite marar uscat, 1/2 lingurita ienibahar, sare, piper, paprica.

Mod de preparare: Intr-un castron se amesteca carnea cu sare, piper, oua, ceapa si smantana.
Din aceasta compozitie se realizeaza chiftele (bile) de marime potrivita (circa 25 mm diametru) care se tavalesc prin pesmet.
Bilele se aseaza intr-un vas folosit la cuptor pe singur strat.
Se stropesc cu unt topit, se introduc la cuptor la 190 grade C si se lasa aici circa 35 minute intorcandu-le de 3-4 ori.
Sosul: Se topeste untul intr-o tigaie mare la foc mic. Se incorporeza faina amestecand rapid pana se obtine o compozitie omogena. Treptat, sub amestecare continua, se adauga supa de pui. Se amesteca pana nu mai sunt cocoloase si apoi se pune smantana (de preferat acra), mararul, ienibaharul si se potriveste la gust cu sare, piper si paprica.
Cand sunt gata se pun chiftelele pe un platou si se acopera cu sosul.
Se servesc peste taitei (paste) cu ou.
7.581 vizualizări
1.028 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Cremă cu suc de vişine, cireşe, zmeură, frăguţe, caise, ananas (Dulciuri > Creme)
5. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Tobă de casă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Prăjitură cu gem şi cocos (Dulciuri > Prăjituri)
8. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Aspic de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Dulceaţă de pepeni verzi sau galbeni (Conserve de fructe > Dulceaţă)
11. Sirop cu alcool cu diferite fructe (Băuturi > Siropuri)
12. Desert din pere cu sirop (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Salată de spanac cu seminţe şi crutoane (Salate > Salate de legume)
18. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
23. Gogoşi de griş cu şuncă la cuptor (Dulciuri > Gogoşi)
24. Sos de mărar cu iaurt (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Pastitsio (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
28. Saramură de crap aromată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
30. Rulade de viţel în sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.