Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Danemarca » Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar |
Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar
Reţetă tradiţională din Danemarca
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie Porţii: 8 Ingrediente: 750 g carne de vita sau vanat (caprioara) tocata mare, 250 g carne de porc tocata mare, 2 lingurite sare, 1/2 lingurita piper, 2 oua, 1/3 ceasca cepa tocata marunt, 1/2 ceasca smantana grasa, 2 cesti pesmet, 1/2 ceasca unt topit. Sosul crema de ienibahar si marar: 1/2 ceasca unt, 1/4 ceasca faina, 2 cesti supa de pasare, 2 cesti smantana, 2 lingurite marar uscat, 1/2 lingurita ienibahar, sare, piper, paprica. Mod de preparare: Intr-un castron se amesteca carnea cu sare, piper, oua, ceapa si smantana. Din aceasta compozitie se realizeaza chiftele (bile) de marime potrivita (circa 25 mm diametru) care se tavalesc prin pesmet. Bilele se aseaza intr-un vas folosit la cuptor pe singur strat. Se stropesc cu unt topit, se introduc la cuptor la 190 grade C si se lasa aici circa 35 minute intorcandu-le de 3-4 ori. Sosul: Se topeste untul intr-o tigaie mare la foc mic. Se incorporeza faina amestecand rapid pana se obtine o compozitie omogena. Treptat, sub amestecare continua, se adauga supa de pui. Se amesteca pana nu mai sunt cocoloase si apoi se pune smantana (de preferat acra), mararul, ienibaharul si se potriveste la gust cu sare, piper si paprica. Cand sunt gata se pun chiftelele pe un platou si se acopera cu sosul. Se servesc peste taitei (paste) cu ou.
7.551 vizualizări
Versiunea printabilă1.020 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 2. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci) 3. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate) 4. Cremă de zahăr ars pentru foi (Dulciuri > Creme) 5. Menuet cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu carne) 6. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi) 7. Clătite cu cremă de unt şi căpşuni (Dulciuri > Clătite) 8. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume) 9. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 11. Gogoşari cu ghebe (Conserve din legume, murături > Murături combinate) 12. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 13. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume) 14. Pizza cu creveţi şi dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 15. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 17. Jumări cu ton şi vermut (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Salată de creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 19. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume) 20. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne) 23. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi) 24. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume) 25. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 26. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 27. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri) 28. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci) 29. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi) 30. Conopidă cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |