Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Danemarca » Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar |
Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar
Reţetă tradiţională din Danemarca
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie Porţii: 8 Ingrediente: 750 g carne de vita sau vanat (caprioara) tocata mare, 250 g carne de porc tocata mare, 2 lingurite sare, 1/2 lingurita piper, 2 oua, 1/3 ceasca cepa tocata marunt, 1/2 ceasca smantana grasa, 2 cesti pesmet, 1/2 ceasca unt topit. Sosul crema de ienibahar si marar: 1/2 ceasca unt, 1/4 ceasca faina, 2 cesti supa de pasare, 2 cesti smantana, 2 lingurite marar uscat, 1/2 lingurita ienibahar, sare, piper, paprica. Mod de preparare: Intr-un castron se amesteca carnea cu sare, piper, oua, ceapa si smantana. Din aceasta compozitie se realizeaza chiftele (bile) de marime potrivita (circa 25 mm diametru) care se tavalesc prin pesmet. Bilele se aseaza intr-un vas folosit la cuptor pe singur strat. Se stropesc cu unt topit, se introduc la cuptor la 190 grade C si se lasa aici circa 35 minute intorcandu-le de 3-4 ori. Sosul: Se topeste untul intr-o tigaie mare la foc mic. Se incorporeza faina amestecand rapid pana se obtine o compozitie omogena. Treptat, sub amestecare continua, se adauga supa de pui. Se amesteca pana nu mai sunt cocoloase si apoi se pune smantana (de preferat acra), mararul, ienibaharul si se potriveste la gust cu sare, piper si paprica. Cand sunt gata se pun chiftelele pe un platou si se acopera cu sosul. Se servesc peste taitei (paste) cu ou.
7.508 vizualizări
Versiunea printabilă1.002 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 2. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne) 3. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi) 4. Roşii surpriză (Aperitive > Aperitive cu legume) 5. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 7. Salată verde franţuzească (Salate > Salate de legume) 8. Salată de vinete (Salate > Salate de legume) 9. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă) 10. Salată mediteraneană cu anşoa (Salate > Salate cu peşte) 11. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne) 12. Penne cu fileuri de sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume) 14. Broccoli cu margarină şi muştar (Aperitive > Aperitive cu legume) 15. Supă cremă de praz cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 17. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume) 19. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Pulpă de berbec înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi) 21. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume) 22. Tort cu nucă şi vanilie (Dulciuri > Torturi) 23. Ficăţei cu sos de stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 24. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne) 25. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 26. Sufleu de broccoli şi gulii (Aperitive > Aperitive cu legume) 27. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume) 28. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume) 29. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne) 30. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă) |