Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
7.946 vizualizări
1.091 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciulama de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Plătică la cuptor cu cartofi copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Mâncărică de peşte cu ţelină şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Roşii cu crabi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
13. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
19. Supă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
24. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
27. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.