Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii |
Chifteluţe de cartofi cu roşii
Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn. Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita. Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina). Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc. Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
7.912 vizualizări
Versiunea printabilă1.083 tipăriri 7 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Fasole verde cu roşii şi mentă (Aperitive > Aperitive cu legume) 2. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Roşii portugheze cu orez (Aperitive > Aperitive cu legume) 4. Cartofi copţi pe cărbuni (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 7. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 8. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 12. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte) 13. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre) 14. Mâncărică de peşte cu ţelină şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Gnocchi cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 19. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 25. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 27. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 28. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 29. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 30. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) |