Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.364 vizualizări
972 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifteluţe de praz cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Budincă de conopidă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Ornamente din zahăr (Dulciuri > Ornamente torturi)
5. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
7. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ghiveci cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Crochete din peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Budincă de clătite cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Budincă de şalău (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Chifteluţe de conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Bărcuţe din andive (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
19. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Tort cu fructe Daniela (Dulciuri > Torturi)
22. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate)
28. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Tocană de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.