Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.389 vizualizări
982 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Vinete cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
5. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
7. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
8. Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
9. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Conopidă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Cremă din prune uscate (Dulciuri > Creme)
12. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Cotlete de miel cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pasteta din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Carne tocată cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)
26. Chifteluţe cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Pârjoale din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
28. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi)
30. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.