Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.322 vizualizări
955 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Miel cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Budincă de pâine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ornamente din zahăr (Dulciuri > Ornamente torturi)
9. Frigărui din carne de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Bame cu carne de la supă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Bărcuţe din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
18. Papricaş cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Mâncare orientală din carne de vânat (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
21. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
27. Budincă de morcovi cu unt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Budincă de spanac cu franzelă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.