Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură

Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g faina, 3 oua, 100 g ceapa, 50 g ulei, 100 g carne afumata, 75 g unt, sare.

Mod de preparare: Din faina, oua, sare si apa se prepara o coca care se intinde cu sucitorul pe planseta, se taie in patratele cu latura de 5-7 cm. Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata, se dau prin masina de tocat. Carnea afumata se toaca marunt, se trage in ulei, se adauga ceapa tocata impreuna cateva minute, apoi se dau prin masina de tocat si se toarna peste compozitie, se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu coltunasii, se lipesc bine marginile si se fierb in apa cu sare.
Se servesc calzi cu unt topit.
14.217 vizualizări
1.254 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de ou cu costiţă, mărar şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Prăjitură cu prune şi răzătură (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume)
4. Salată combinată de iarnă (Salate > Salate de legume)
5. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată cu frişcă (Dulciuri > Creme)
8. Salată de crudităţi cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
9. Sangria (I) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
10. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Crochete de creier şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Andive înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Ruladă de omletă cu şuncă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Sirop de zmeură sau coacăze negre, nefiert (Băuturi > Siropuri)
21. Salată de căpşuni (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Prăjitură cu prune şi blat cu smântână (Dulciuri > Prăjituri)
23. Peşte sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
27. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
28. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată verde spaniolă (Salate > Salate de legume)
30. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.