Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură |
Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 500 g faina, 3 oua, 100 g ceapa, 50 g ulei, 100 g carne afumata, 75 g unt, sare. Mod de preparare: Din faina, oua, sare si apa se prepara o coca care se intinde cu sucitorul pe planseta, se taie in patratele cu latura de 5-7 cm. Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata, se dau prin masina de tocat. Carnea afumata se toaca marunt, se trage in ulei, se adauga ceapa tocata impreuna cateva minute, apoi se dau prin masina de tocat si se toarna peste compozitie, se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu coltunasii, se lipesc bine marginile si se fierb in apa cu sare. Se servesc calzi cu unt topit.
14.178 vizualizări
Versiunea printabilă1.244 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Saramură aromată cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Cremă cu unt cu diferite culori sau arome (Dulciuri > Creme) 3. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi) 4. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Caise cu frişcă şi rom (Dulciuri > Salate de fructe) 6. Salată de ouă cu ridichi de lună (Salate > Salate cu ouă) 7. Şalău la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 9. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi) 10. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume) 11. Salată de fasole verde grasă (Salate > Salate de legume) 12. Peşte sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume) 14. Ouă cu ceapă a la Castranova (Aperitive > Aperitive cu ouă) 15. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Shaorma de casă (Mâncăruri > Fripturi) 17. File de peşte cu sos de smântână şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Supă falsă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri) 20. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume) 23. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 24. Prăjitură cu nucă şi cafea (Dulciuri > Prăjituri) 25. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme) 26. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume) 27. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 28. Sarmale din Ormansag (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 29. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne) 30. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |