Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură

Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g faina, 3 oua, 100 g ceapa, 50 g ulei, 100 g carne afumata, 75 g unt, sare.

Mod de preparare: Din faina, oua, sare si apa se prepara o coca care se intinde cu sucitorul pe planseta, se taie in patratele cu latura de 5-7 cm. Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata, se dau prin masina de tocat. Carnea afumata se toaca marunt, se trage in ulei, se adauga ceapa tocata impreuna cateva minute, apoi se dau prin masina de tocat si se toarna peste compozitie, se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu coltunasii, se lipesc bine marginile si se fierb in apa cu sare.
Se servesc calzi cu unt topit.
14.249 vizualizări
1.265 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de cicoare de vară (Salate > Salate de legume)
3. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
8. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tartă cu lămâie şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
10. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Salată de fasole verde (Salate > Salate de legume)
17. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
20. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
21. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
24. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată rusească cu maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Salată verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
27. Salată de ciuperci cu mujdei de usturoi (Salate > Salate de legume)
28. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de ţâri (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.