Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea) - reţetă tradiţională din Chile - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Chile » Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea)

Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea)

Reţetă tradiţională din Chile
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 ciolan mare sarat si afumat, 4 ardei iuti rosii, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 1 morcov, cateva frunze de telina, 1 ramura de cimbru, niste patrunjel, 1 pahar de otet de vin, 300 ml ulei, sare, piper boabe.

Mod de preparare: Cu o seara inainte se pune ciolanul in apa rece la desarat. Tot atunci se pun la inmuiat ardeii iuti, fara seminte, in otet.
A doua zi se pun legumele, ardeii si condimentele in apa (1-2 litri) la fiert. Cand apa fierbe, se pune si ciolanul si se lasa sa mijoteze (fierbere domoala), la foc mic, cam doua ore. Se scoate ciolanul si se napeaza cu sosul preparat astfel: Cu un cutit ascutit se scoate coaja ardeilor, iar pulpa se zdrobeste impreuna cu usturoiul. se face o vinegreta cu uleiul si otetul folosit la ardei, se sareaza si se incorporeaza piureul de ardei..
Se serveste cald, cu cartofi natur, ca sa mai scada din iuteala.
8.621 vizualizări
972 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandvici cu castravete (Aperitive > Sandviciuri)
2. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
4. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Merlan cu şvaiţer (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
8. Tort Prinţesa Maria (Dulciuri > Torturi)
9. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ceai cu fructe (Băuturi > Ceaiuri)
12. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Sote de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Conopidă a la grec (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Gogoşi cu brânză (Dulciuri > Gogoşi)
18. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Cafea turcească (Băuturi > Cafele)
20. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
22. Sufleu de peşte cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Castraveţi cu miez de nucă (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Varză ca la Cluj (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Legume la grătar (grill) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Cotlete de berbec la grătar (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.