Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Chile » Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea) |
Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea)
Reţetă tradiţională din Chile
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 1 ciolan mare sarat si afumat, 4 ardei iuti rosii, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 1 morcov, cateva frunze de telina, 1 ramura de cimbru, niste patrunjel, 1 pahar de otet de vin, 300 ml ulei, sare, piper boabe. Mod de preparare: Cu o seara inainte se pune ciolanul in apa rece la desarat. Tot atunci se pun la inmuiat ardeii iuti, fara seminte, in otet. A doua zi se pun legumele, ardeii si condimentele in apa (1-2 litri) la fiert. Cand apa fierbe, se pune si ciolanul si se lasa sa mijoteze (fierbere domoala), la foc mic, cam doua ore. Se scoate ciolanul si se napeaza cu sosul preparat astfel: Cu un cutit ascutit se scoate coaja ardeilor, iar pulpa se zdrobeste impreuna cu usturoiul. se face o vinegreta cu uleiul si otetul folosit la ardei, se sareaza si se incorporeaza piureul de ardei.. Se serveste cald, cu cartofi natur, ca sa mai scada din iuteala.
8.577 vizualizări
Versiunea printabilă960 tipăriri 8 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă de conopidă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 3. Creier în cocă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 4. Budincă de orez (Dulciuri > Budinci) 5. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 6. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri) 7. Ciorbă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 8. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre) 9. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume) 10. Sos tzatziki (Sosuri > Sosuri cu legume) 11. Ouă scoţiene cu cartofi pure (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Bărcuţe din andive (Aperitive > Aperitive cu legume) 13. Sparanghel cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Supă de curcan ca în Ardeal (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 15. Rulouri de macrou cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte) 16. Scrumbie marinată cu mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte) 17. Ciorbă de potroace cu mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 18. Mâncare de gutui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 19. Potage parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 20. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi) 21. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme) 22. Ouă răţuşcă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 23. Salată de fructe Smoothie (Dulciuri > Salate de fructe) 24. Ardei pişcători bulgăreşti muraţi (Conserve din legume, murături > Murături simple) 25. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 26. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume) 27. Ficăţei cu sos de stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 28. Favette (Dulciuri > Gogoşi) 29. Salată de ciuperci champignon (Salate > Salate de legume) 30. Mere în boccele (Dulciuri > Prăjituri) |