Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ca la Rădăuţi |
Ciorbă ca la Rădăuţi
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie Porţii: 6 Ingrediente: O gaina (mai batrina), 2 legaturi patrunjel, 3 legaturi marar, 1 morcov, 2 cepe medii, 1 gogosar (sau ardei gras), 1 varf de cutit boia iute, 50 ml ulei (sau grasime de la gaina), 6 oua, 300 ml smantana, sare, piper. Mod de preparare: Se pune gaina la fiert, fara legume, fara sare, si se tine pe aragaz pana cade carnea de pe oase. Se sa deoparte de pe foc si se lasa jumatate de ora sa-si dea duhul. Intre timp, se caleste ceapa in untura (sau in ulei) timp de 2 minute. Peste ceapa usor rumenita, se pun morcovul, gogosarul, mararul, patrunjelul - toate tocate. Se adauga, mai apoi, si boiaua si se trage totul 3-4 minute la tigaie.
12.258 vizualizări
Versiunea printabilă1.260 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Limbă în sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 2. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte) 3. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume) 4. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume) 5. Ciorbă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 6. Brânză frecată (Aperitive > Aperitive cu brânză) 7. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Păstrăv cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 10. Somn cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Drob cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne) 13. Parfe de ciocolată cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate) 14. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Vin de coacăze roşii (Băuturi > Băuturi cu vin) 16. Andive cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Friptură de porc la tavă cu varză călită (Mâncăruri > Fripturi) 18. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză) 19. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 20. Zacuscă de vară (Aperitive > Aperitive cu legume) 21. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume) 22. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume) 23. Musaca de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 24. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate) 25. Mâncare de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre) 27. Prăjitură cu mere la tavă (Dulciuri > Prăjituri) 28. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai) 29. Salată cu fasole şi năut (Salate > Salate de legume) 30. Cassoulet (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |