Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu cheie |
Ciorbă de burtă cu cheie
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h
Complexitate: ridicată Ingrediente: 2 kg burta din comert (deja spalata si curatata ), o coada de vaca sau genunchi de vaca ( cereti la macelarie o cheie), 1 buc. ceapa, 2 buc. morcovi, 4 oua, 300 g. smintina, otet, o capatina usturoi. Mod de preparare: Intr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa si o lingura de sare. Se lasa sa fiarba 1-5 ore. In acest timp, se separa galbenusurile de la 4 oua si se amesteca impreuna cu smintina, batindu-se bine. Se striveste usturoiul ca la mujdei. Se scoate burta si se taie suvite de aproximativ 5 cm lungime si 1 cm latime. Se scot oasele si se faramiteaza carnea de pe ele. Morcovii, fie se paseaza ca la sote, fie se taie felii. Ceapa se arunca. Se reintroduc in supa deja facuta burta taiata felii, carnea faramitata, feliile de morcovi, mujdeiul si smintina batuta cu oua (aceasta se toarna incet si se amesteca mereu, sa nu se formeze zdrente). Se adauga zeama de lamaie sau otet dupa gust. Se serveste fierbinte, cu ardei iuti.
19.798 vizualizări
Versiunea printabilă1.271 tipăriri 15 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ciorbă de perişoare (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 2. Ciorbă de berbec (reţetă arabă) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 3. Ciorbă de burtă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 4. Ciorbă de perişoare de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 5. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 6. Ciorbă de legume cu zer de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 7. Ciorbă de burtă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 8. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 9. Ciorbă de zarzavat cu mezeluri (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 10. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 11. Ciorbă ţărănească de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 12. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 13. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 14. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 15. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 16. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 17. Ciorbă de bulion cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 18. Ciorbă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 19. Ciorbă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 20. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 21. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 22. Ciorbă de dovlecei a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 23. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 24. Ciorbă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 25. Ciorbă de potroace cu mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 26. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 27. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 28. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 29. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 30. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) |