Ciorbă de burtă cu cheie - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu cheie

Ciorbă de burtă cu cheie

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 2 kg burta din comert (deja spalata si curatata ), o coada de vaca sau genunchi de vaca ( cereti la macelarie o cheie), 1 buc. ceapa, 2 buc. morcovi, 4 oua, 300 g. smintina, otet, o capatina usturoi.

Mod de preparare: Intr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa si o lingura de sare. Se lasa sa fiarba 1-5 ore. In acest timp, se separa galbenusurile de la 4 oua si se amesteca impreuna cu smintina, batindu-se bine. Se striveste usturoiul ca la mujdei. Se scoate burta si se taie suvite de aproximativ 5 cm lungime si 1 cm latime. Se scot oasele si se faramiteaza carnea de pe ele. Morcovii, fie se paseaza ca la sote, fie se taie felii. Ceapa se arunca. Se reintroduc in supa deja facuta burta taiata felii, carnea faramitata, feliile de morcovi, mujdeiul si smintina batuta cu oua (aceasta se toarna incet si se amesteca mereu, sa nu se formeze zdrente). Se adauga zeama de lamaie sau otet dupa gust.
Se serveste fierbinte, cu ardei iuti.
19.823 vizualizări
1.281 tipăriri
15 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Tuslama de burtă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de peşte cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de burtă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de crenvurşti cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de potroace (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.