Ciorbă de burtă cu cheie - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu cheie

Ciorbă de burtă cu cheie

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 2 kg burta din comert (deja spalata si curatata ), o coada de vaca sau genunchi de vaca ( cereti la macelarie o cheie), 1 buc. ceapa, 2 buc. morcovi, 4 oua, 300 g. smintina, otet, o capatina usturoi.

Mod de preparare: Intr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa si o lingura de sare. Se lasa sa fiarba 1-5 ore. In acest timp, se separa galbenusurile de la 4 oua si se amesteca impreuna cu smintina, batindu-se bine. Se striveste usturoiul ca la mujdei. Se scoate burta si se taie suvite de aproximativ 5 cm lungime si 1 cm latime. Se scot oasele si se faramiteaza carnea de pe ele. Morcovii, fie se paseaza ca la sote, fie se taie felii. Ceapa se arunca. Se reintroduc in supa deja facuta burta taiata felii, carnea faramitata, feliile de morcovi, mujdeiul si smintina batuta cu oua (aceasta se toarna incet si se amesteca mereu, sa nu se formeze zdrente). Se adauga zeama de lamaie sau otet dupa gust.
Se serveste fierbinte, cu ardei iuti.
19.850 vizualizări
1.294 tipăriri
15 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de viţel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de varză albă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de viţel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de perişoare de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de bucăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă ţărănească de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de potroace cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de gâscă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.