Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume |
Ciorbă de burtă cu legume
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h
Complexitate: ridicată Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua. Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi. Se serveste fierbinte.
12.662 vizualizări
Versiunea printabilă1.099 tipăriri 10 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 2. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 4. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Ciorbă de urzici (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 6. Creveţi cu fidea şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Peşte alb în suc de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Aperitiv din legume la minut (Aperitive > Aperitive cu legume) 9. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 10. Ciorbă de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 11. Ciorbă de perişoare (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 12. Ciorbă de crenvurşti cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 13. Ficăţei la tigaie cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 14. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 15. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 16. Sufleu de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Delicatese de legume (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 18. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Ciorbă uşoară de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 20. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 21. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 22. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume) 23. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Ciorbă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 25. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 27. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 28. Supă de legume cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 30. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |