Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
12.685 vizualizări
1.107 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţel de viţel cu sote de legume (Mâncăruri > Fripturi)
2. Rasol de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
10. Orez chinezesc cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Chifteluţe de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ciorbă cu carne de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Friptură de pui cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
15. Triunghiuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ciorbă de zarzavat cu mezeluri (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Ciorbă de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Supă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.