Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
8.912 vizualizări
1.114 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume)
4. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă grecească de vacă cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Chec cu rahat (I) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
7. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de bulion cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Dulceaţă de struguri (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
14. Ciorbă de varză cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de ţelină crudă (I) (Salate > Salate de legume)
17. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ciorbă de legume cu zer de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
21. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Plăcintă cu varză (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Tort de ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
28. Creier în aspic (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Cremă de cafea cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
30. Salată pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.