Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
8.888 vizualizări
1.108 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de creier (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pizza vegetariană (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
5. Ciorbă rusească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciuperci la grătar (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Supă cremă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Mâncare de gutui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Zacuscă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Ciorbă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Clafoutis cu cireşe (I) (Dulciuri > Prăjituri)
13. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Mere la cuptor (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Piftie de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
18. Ghiveci pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Salată de capere (I) (Salate > Salate de legume)
20. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
24. Mâncare de praz (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ştiucă umplută (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Lichior de frăguţe (I) (Băuturi > Lichioruri)
27. Ciorbă de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Glazură de cacao (I) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
30. Tort de mere (I) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.