Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
8.937 vizualizări
1.120 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pesto Genovese (I) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
2. Pui cu bame (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de agrişe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Chec cu rahat (I) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
6. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
10. Îngheţată de pepene galben (I) (Dulciuri > Îngheţate)
11. Caltaboş (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ciorbă de peşte cu paste (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Dulceaţă de gutui (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
17. Tort cu portocale (I) (Dulciuri > Torturi)
18. Curcan umplut cu castane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
19. Plachie de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Tort cu zmeură (I) (Dulciuri > Torturi)
21. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ciorbă de burtă cu cheie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă ţărănească de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Alivancă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Ciorbă cu perişoare de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.